Opplev Armenia - i Noa's fotspor - 10 dager/9 netter

UTSOLGT!

Bli med på en spennende reise til Armenia! Fra hovedstaden Jerevan ser vi til det legendariske fjellet Mount Ararat, der de mener å ha funnet rester etter Noa's ark. Armenia har kirker og klostre som er oppført på UNESCO's liste over verdensarvsteder, og har flere tusen år gammel kultur med utrolig variasjon.   Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve en annen kultur og et annet folkeslag, sammen i en gruppe, og med en profesjonell, norsk guide! 

Det blir en flott rundtur i Armenia, hvor vi opplever et variert landskap og et spektakulært og spennende bilde av Armenia's mangfoldige natur, samtidig som vi får innblikk i landets utrolige historie. Høye fjell-platå og fjellpass som tar deg fra 800 til 2400 m.o.h. Med et steinete landskap av canyons og høye platåer, ligger 90% av landet over 1000 meters høyde.

Her kan vi beundre eldgamle tilbedelses-steder fra antikkens Armenia, som var det første landet i verden som ble erklært som en kristen nasjon pga. med den bibelske fortellingen om Noa, som strandet på Ararat i år 301. Et land med unike kulturelle, etnografiske og åndelige ritualer. Vi skal besøke museet "ArArAt Yerevan Brandy Factory". Hva som er så spesielt med ararat-brandy, vet du ikke før du har smakt det.

Å reise i Armenia betyr også å møte et stolt, gjestfritt og varmt folk, som alltid er glade for å kunne dele med besøkende og hjelpe dem med å oppdage landet sitt. Jerevan er en moderne by med hundrevis av hyggelige ute-kaféer og et rikt kultur- og musikk-liv. Noen spennende gjester kan dukke opp til våre felles lunsjer og middager i Jerevan!

Dette er en påmeldingstur, som går over 10 dager; med seks overnattinger i Jerevan og tre overnattinger på rundturen. Det gir en fin balanse.

Reiserute:

Utreise fra Oslo Gardermoen fredag 18. april. Seks overnattinger i Jerevan og tre overnattinger på rundturen. Vi reiser med buss gjennom landet, og selv om vi reiser en del kilometer, er landskapet så variert at det aldri blir kjedelig. Vi samarbeider med nordmannen Jussi Flemming Biørn, som vil være med som guide på hele turen.

Reiselengde:

10 dager/9 netter.

Reiseperiode:

Utreise fra Oslo 18. april kl.13:10, med ankomst Moskva kl. 16:45
Videre fra Moskva 18. april kl. 20:40, med ankomst Jerevan 19. april kl. 00:30 
Hjemreise fra Jerevan 27. april kl. 14:45, med ankomst Moskva kl. 16:45
Videre fra Moskva 27. april kl. 18:25, med ankomst Oslo 20:05

Pakkepris kr. 19.850,-

pr. person i delt dobbeltrom.

Enkeltroms-tillegg kr. 2.970,-

Pakkeprisen  inkluderer:

 • Flyvning Oslo - Jerevan t/r med Aeroflot
 • Alle skatter og avgifter
 • 23 kg innsjekket bagasje
 • Transport flyplassen - hotellet i Jerevan t/r
 • 6 netter på hotel Royal Plaza**** (dobbel/twin)  i Jerevan med buffet-frokost 
 • 3 netter på gode hoteller rundt i Armenia (dobbel/twin) inkl. frokost
 • All transport i Armenia med komfortable busser med  A/C
 • 7 lunsjer 
 • 7 middager
 • Vin/øl/mineralvann til alle måltidene i programmet 
 • Cognac/brandy "prøvesmaking"
 • Vann-flasker etter behov på utfluktene
 • Suvenirer og gaver
 • 24/7 timers turist support
 • Guide -  norsk/armenske Jussi Flemming Biørn iflg. program
  Assistanse på museene av engelsktalende studenter ved behov
 • Inngangsbilletter taubanen og museer iflg. program
 • Klassisk konsert
 • Tips til sjåfør og hjelpere underveis 

Send forespørsel! 

Ikke inkludert:

 • Måltider utover det oppsatte program
 • Enkeltroms-tillegg
 • Reiseforsikring

Spesielle merknader:

 • Denne turen må ha minimum 15 deltagere for å gjennomføres
 • Det kan tilbys "lenten"-menyer (faste-menyer)
 • Programmet kan bli endret pga tekniske problemer
 • For vegetarianere kan vi tilby utmerkede måltider fra det lokale armenske kjøkken. Beskjed må gis ved påmelding!
 • Endring til annet hotell av samme kategori kan forekomme hvis tekniske problemer
 • Barn over 10 år kan delta på denne turen

 

Vår guide i Armenia er Jussi Flemming Biørn

Jussi er en vagabond som har laget film og vært turleder i Syria og Libanon. Han har ledet og vært guide for turistgrupper og offisielle delegasjoner i Armenia gjennom de siste 10 årene. Jussi's bestemor var en norsk misjonær og sykepleier, som arbeidet 30 år i Vest Armenia og Syria under og etter 1. verdenskrig. I de siste 20 årene har Jussi utforsket sin bestemors forbindelse til dette landet og folket, samt sin egen status som Kes-Hye (halvt armensk), gjennom film og forskjellige kulturprosjekter. Jussi har armensk/finsk opprinnelse og bor både i Norge og Armenia.

 

Opplev Armenia - i Noa's fotspor:

 

18.04. 2018 - Dag 1 - Avreise fra Norge

Avreise fra Norge med Aeroflot fra Gardermoen. Vi lander  i Jerevan litt etter midnatt.

19.04. 2018 - Dag 2 - Ankomst Jerevan (30 km)

Vi lander på "Zvartnots" Internasjonale flyplass, og blir møtt av den norske guiden og det blir transport til hotellet for overnatting.

Frokost. 11:00 By-sightseeing med buss og til fots i den pittoreske hovedstaden Jerevan, som er 29 år eldre enn Roma. Vi besøker favorittstedet i Jerevan; "Cafesjian Center for the Arts". (Byens borgere kaller stedet Cascade.) Dette stedet er interessant, både pga.konsert-hallen, ulike utstillings-haller og en utendørs demonstrasjons-promenade-hall. Lunsj på en tradisjonell restaurant. Så drar vi til "Sergei Parajanov-museet", som er en hyllest til sovjetisk armensk regissør og kunstner Sergei Parajanov. Han var en av de mest lovende og mystiske personligheter av moderne armensk sovjetisk kunst. En original filmregissør og artist, og en av de 20 mest kjente filmdirektørene fra det 20. århundre. Museet holder til i en tradisjonell kaukasisk bygning i Jerevan og er et av Jerevans mest populære museer. Vi besøker også den berømte brandy-fabrikken i Jerevan; "Ararat" og smaker på brandy/cognac fra lageret. Fritid. Velkomst-middag på en armensk restaurant i byen. På kvelden har du mulighet til å se Jerevan fullt opplyst, og overvære "de syngende og fargerike" fontenene på Republikk-plassen. I en sang heter det; "Jerevan er vakker, spesielt om kvelden". Kvelden i Jerevan.

20.04. 2018 - Dag 3 - Jerevan - Echmiadzin - Jerevan (40 km) 

Frokost. Kl. 09:00: Vi kjører til de hundre år gamle monumentene Echmiadsin, som er oppført på UNESCO's verdensarvliste, med kirkene av de tre hellige jomfruer. Vi besøker kirken St.Hripsimeh (fra 618), katedralen i Echmiadzin (301-303), som er den offisielle residensen til katolikker fra hele Armenia, museumet "Mother Cathedral", hvor du kan se de hellige relikvier: den hellige lanse (Geghard), som gjennomboret Jesu side, restene etter Noa's ark m.m. Vi besøker St. Gayaneh-domen (630). Så er det lunsj på en lokal restaurant. På veien tilbake til Jerevan besøker vi ruinene av Zvartnots-katedralen (7C), og besøker også "Armenian Genocide Museum-institutt" (Folkemordmuseet), hvor to nordmenn; Fridtjof Nansen og Bodil Catharina Biørn (fra Kragerø), er æret med en utstilling på "æresveggen". På kvelden spiser vi felles middag på en restaurant i Jerevan.

21.04. 2018 - Dag 4 - Besøk på det bibelske fjellet Ararat (260 km) 

Frokost. Kl. 08:00: Vi reiser fra Jerevan og drar til Khor Virap klosteret (7C), som ligger i Ararat-dalen i provinsen Ararat. At Khor Virap har blitt et berømt kloster og pilgrimsmål, tilskrives nok det faktum at St. Georg - Opplyseren - ble holdt fengslet her i 13 år av kong Tiridates III av Armenia. Videre går ferden mot Noravank klosteret (13C). Dette klosteret har en spektakulær beliggenhet. Her vil du se en unik natur i Vayots dzor provinsen, (betyr "ropene til Gorge") med røde fjell og vakre juv. Vi nyter lunsjen ved elvebredden i den lokale hule-restauranten, før vi kjører videre til Syunik-provinsen og hule-byen Old Khndzoresk. Her tar vi en tur på hengebroen. Her får vi oppleve en helt annen type natur av det vakre Armenia. Turen går så videre til byen Goris, hvor vi spiser middag og overnatter.

22.04. 2018 -  Dag 5 - Arven etter de gamle sivilisasjoner (240 km)

Frokost. Kl. 09:00: Vi kjører til Zorats Karer (også kalt Qarahunj), en arkitektonisk arv etter gamle sivilisasjoner. Monumentet viser ulike kulturelle lag, fra femte til første årtusener f.Kr. Den ovale steinsirkelen er en forhistorisk, megalittisk grav og er over 3500 år eldre enn det engelske Stonehenge og 3000 år eldre enn pyramidene i Egypt. Så drar vi videre til Malidzor taubanestasjon. Rich Tatev-klosteret har en av verdens lengste taubaner (inkludert i Guinness rekordbok). Fra observatoriepunktet og fra vogna, hengende rett over dalen, kan du se elven Vorotan Gorge under deg. Du ser også Satani Kamurj (Djevelens bru), som er fantastisk steinbro, naturlig laget av travertine (som er stein fra marmor, og utvunnet fra varme kilder og kalksteingrotter). Her kan vi virkelig nyte det fantastiske landskapet! Vi besøker så Tatev-klosteret (9C). Her har du mulighet til å se en gammel olje-presse (17C), en massiv kvernstein som ble drevet rundt av en okse. En utstilling av "Fine Art"-fotografer, til minne om det forlatte juvet, er åpen for besøkende i olje-mølla. Lunsj på den lokale økologiske landsby-restauranten. Deretter drar vi tilbake til Vayoc dzor, og besøker "Areni 1 Bird cave" - en grotte som består av tre haller (tils. 500 kvm), datert tilbake til 4200-3500 f. Kr. Verdens eldste skinn-mokasin ble funnet her, 5.500 år gammel og også den første vingården i verden, 6.100 år gammel. Så drar vi til Armenias vakre landsby Hermon, hvor vi spiser middag og overnatter. 

23.04. 2018 - Dag 6 - På den store Silke-veien (260 km)

Frokost. Kl.08:00: Vi kjører så videre til Vardenyac Pass (Nyperose-passet). Langs utkanten av den kjente Silkeveien går vi til Vardenyats-passet. Langs veien vil du ha mulighet til å spasere i den fantastiske blomster-enga bort  til Caravanserai (14 C). (Caravanserai er overnattingsplasser for vogner lastet med gods til markeder i Europa og Orienten.) Her blir det vinpause og forfriskninger. Ferden går videre til landsbyen Noratus, for å se "khachqar"-feltet på en kirkegård fra middelalderen. (Khachqar er armensk kryss-stein, dekorert med kors og rosetter.) Kunsten å lage "khachqars" er oppført på UNESCO's verdensarvliste, som et fenomen av armensk kunst fra middelalderen. Turen går videre til Sevan, som er en av de største høyereliggende innsjøene med ferskvann, beliggende 1900 m.o.h. Videre derifra til Sevan-halvøya, hvor vi spiser lunsj på strand-restauranten. Deretter besøker huset til forfatterne av Armenia, som ligger her på halvøya. En del av denne bygningen er kjent som et eksempel på moderne arkitektur fra Sovjetunionen.  Vi kjører så videre til SPA-byen Dilijan. Byen Dilijan blir kalt "lille Sveits", pga den vakre naturen, og er en perle i Armenia. Vi tar en kort spasertur til gamlebyen i Dilijan. Så går turen videre til Lori-provinsen, hvor vi tilbringer kvelden og overnatter.

24.04. 2018 - Dag 7 - Skjønnheten i nord-Armenias natur (200 km)

Frokost. Kl. 09:00: Vi kjører til landsbyen Haghpat  i Lori-regionen, kjent for sitt Haghpat kloster-kompleks (10C), som står oppført på UNESCO's verdensarvliste, sammen med klosteret Sanahin. Disse klostrene er fremragende og fantastiske eksempler på middelaldersk,  armensk arkitektur og tiltrukker seg stadig flere turister. Så blir det lunsj på en lokal restaurant. Videre drar vi til byen Aparan, som ligger i Aragatsotn-provinsen. Vi stopper ved bakeri Gntuniq for å overvære tradisjonell brødbaking og får en smak av det ferske brødet. Så går reisen tilbake til Jerevan, hvor vi spiser middag og overnatter. (24. april er minnedagen for folkemordet for armenere over hele verden. I Jerevan besøkes Tzisererkaberd (Svaleborgen), som er minnestedet, museet og instituttet som ivaretar arven. Hvis noen ønsker det, er det mulig å bli med Jessi Biørn opp til minnesmerket på kvelden, for å legge ned blomster.)

25.04. 2018 - Dag 8 - Jerevan 

Frokost. Nyt en fridag i Jerevan! Vi foreslår at dere går til Vernissage, et fantastisk og rikholdig utemarked - hvor en kan kjøpe håndlagede smykker, suvenirer og flere interessante, hjemmelagede produkter fra Armenias talentfulle kunstnerne. Middag på en tradisjonell restaurant i Jerevan. Klassisk konsert på kvelden. Kvelden og overnatting i Jerevan.

26.04. 2018 - Dag 9 - En Symfoni av steiner (70 km)

Frokost. Kl. 09:00: Vi drar til Kotayk provinsen for å besøke Geghard Monasteriet (Spyd klosteret). Her vil det fremføres en kort, armensk, liturgisk sang. Stedet er oppkalt etter spydet til Longinus, som gjennomboret Jesu kropp, da han hang på korset. Her er et unikt arkitektonisk monument (4C), delvis skåret ut i fjellet, omgitt av klipper og oppført på UNESCO's verdensarvliste. Vi besøker tempelet Garni (1C). Det er det eneste hedenske tempelet i Armenia som er fullstendig ombygd. (Og også i hele det tidligere Sovjetunionen.) Nå er det et historisk og kulturelt museum, og en viktig turistattraksjon i Armenia. Videre til Garni juvet for å se de godt bevarte basaltformasjoner, søyler av basalt - en symfoni av steiner! Så blir det lunsj på en lokal øko-restaurant. En landsbykvinne viser oss hvordan de baker Lavash (tradisjonelt armensk flatbrød). Vi drar tilbake til Jerevan.

Fritid. Kl. 18:30: Hele denne reisen, full av inntrykk, vil avsluttes med en Galla-middag på en populær restaurant i Jerevan. Kvelden i Jerevan og siste overnatting på hotellet. 

27.04. 2018 - Dag 10 - Hjemreise

Frokost. Transport til "Zvartnots" International flyplass.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.