Bucharest

Bucharest, også kalt østens Paris, hovedstad i Romania siden 1861. Innbyggere, ca. 2.2 mill. Beliggenhet syd i Romania, ved Donaus bielv Dambovita. Transportsenter, industriby og tidlig handelssenter i regionen. I byen ser du mange praktfulle offentlige og private bygninger.

Mange av Bucharests bygninger minner om Paris og andre vestlige hovedsteder. Blant dem, universitetet, posthuset, Atheneum (konserthuset), Triumfbuen og det kongelige palass, nå landets nasjonale kunstmuseum. Oppbyggingen av byens avenyer og boulevarder gjør assosiasjonene med Paris enda sterkere.

Les mer om byen

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg - med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Hvorfor ikke ta en helg i Bucharest, også kalt østens Paris. Trivelig gamleby med restauranter og barer tett i tett. Bucharest har et behagelig prisnivå for nordmenn. Byen er best å besøke på våren og høsten.

Er dere en sporty gjeng som kunne tenke dere å sykle fjellene i Romania? Bli med på en begivenhetsrik rundreise på sykkel, hvor dere opplever vinregionen Valea Calugareasca, Bran og Draculas slott, Viscri, Crit, middelalderbyen Sighisoara, Sibiu og til slutt ned det spektakulære Transfagarasan-passet, med mektige alpine landskaper, Balea-fossen og -innsjøen. Dere ender opp der dere startet; i Bucuresti. Reiseleder blir med hele veien! Reis i september 2017!

Hoteller

Perfekt beliggenhet, midt i hjertet av byen. Byens hovedattraksjoner er bare en kort spasertur unna: Lipscani Old Town, National Art Museum, Romanian Athenaeum, Cismigiu hage, Stavropoleos kirke...

Beliggende i hjertet av sentrum, mellom Piata Victoriei og Piata Raomana. Kort avstand til handlegaten Calea Victoriei. Nærmeste metrostasjon: Victoriei.

Opera Hotel er et stilig hotel som ble renovert og gjenåpnet i mars 2010. Perfekt beliggenhet i sentrum av forretnings- og kultur-området i Bucuresti. Men samtidig et stille og rolig område. 

Severdigheter Se alle severdigheter

Romanias Atheneum er en byens store konsertsaler, helt i sentrum av Bucharest, en praktfull klassisk bygning, og en av de vakreste i byen,  med sine søyler og store dom.

Arcul de Triumf - Triumfbuen - i Buchurest, ligger vakkert plassert i nærheten av et parkområde litt nord for byen.

Dagens senats-bygning var en gang hovedkvarteret til kommunistpartiet og diktatoren Ceaucescu. Et gedigent palass, som ifølge Guinness Rekordbok, er verdens dyreste, men også verdens tyngste bygning. 

Fakta om Romania-Bucharest:

Valuta: Rumenske Lei (RON)

Nasjonaldag: 1. desember 

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Bucharest?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.