Praha-slottet - Slottshøyden

Vakre slottshøyden i Praha

Slottet og slottshøyden, regnes som Prahas største turistattraksjon. Her får du en fantastisk utsikt over byen, og kan besøke slottet, den vakre St. Vituskatedralen eller noen av de andre severdighetene rundt på plassen. 

Veldig poplulært er det å være på plass når det er vaktskifte på slottet. Det er en flott parade og det spilles fra slottsvinduene. For å komme hit kan du ta trikk fra torvet på Lille-siden, eller spasere opp de mange, men hyggelige slotts-trappene.

Slottshøyden med mange severdigheter

Praha-slottet ble grunnlagt i 884-45 av prins Borivoj, den første kjente tsjekkiske prinsen, etter at han kom tilbake fra Moravia, hvor han var blitt kristnet. På Slottshøyden bygget han et lite gudshus til Jomfru Marias ære, og dette ble den første kirken i Praha.

Slottet regnes som Prahas største turistattraksjon, i tillegg til å være presidentbolig. Slottshøyden inkluderer også St. Vituskatedralen, Presidentpalasset, Det gamle kongelige palass, flere borggårder, Nasjonalgalleriet, Militærhistorisk museum og St. George-klosteret.

St. Vituskatedralen og det helligste kapell

Landets nasjonalhelt, kong Karl IV, startet gjenoppbygging og utvikling av Slottshøyden i 1344, etter at slottet brant i 1304. Grunnsten for den praktfulle St. Vituskatedralen ble lagt samme året, og i 1347 begynte man byggingen av Na Slovanecklosteret.

I St. Vituskatedralens kanskje aller helligste kapell, St. Vaclavkapellet (et mesterverk i bøhmisk barokk stil), finner vi i dag de bøhmiske kronregaliene oppbevart. Området ble igjen delvis lagt i ruiner da hussitene inntok Praha 1419-1434, men ble gjenoppbygget i det 15. århundre av den regjerende Jagellonfamilien, som også bygget den praktfulle Vladislavhallen.

Les mer

Fakta om Tsjekkia-Praha:

Valuta: Korona (CZK)

Nasjonaldag: 28. oktober

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Praha?

 • Opera, ballett, teater og klassiske konserter
  Praha er berømt for opera, ballett og klassiske konserter. Forestillinger finner sted i flere praktfulle operahus, flotte konsertsaler og i en rekke historiske kirker. 
  Besøk et Praha-teater for en typisk tsjekkisk opplevelse. Svart lys-teater er en blanding av dynamiske danserutiner, mimeartister, animert film og toppmoderne visuelle- og lyd-effekter. Mens marionett-teateret har gigantiske dukker. Dette appellerer til voksne og barn i alle aldre og nasjonaliteter. Vi hjelper deg med bookinger!
 • "Light and Life" - utstilling
  Utforsker lysets virkning på livet. Tegneseriefigurer leder barn gjennom utstillingen.
  1. oktober 2017 - 31. desember 2018
 • "Jan Palach Day"
  En dag til å minnes den unge studenten som døde i protest mot den sovjetiske invasjonen i august 1968.
  19. januar 2018
 • Depeche  Mode - konsert (pop)
  Gruppen er tilbake i Praha etter sin utsolgte forestilling i mai 2017
  31. januar 2018
 • Valentine's Day i Praha - dagen for romantikk
  Restaurantene forbereder seg; jazzcruise, opera & middags-pakker. Overrask din kjære!
  14. februar 2018
 • The Dire Straits Experience in Consert - pop
  25 år har gått siden Dire Straits ble oppløst, og etterlot noen av de fineste komposisjonene og musikalske forestillinger som rockens storhetstid har produsert.
  "Dire Straits Experience" bringer musikken tilbake live på scenen.
  17. februar 2018
 • Metallica - konsert
  02. april 2018
 • Andrea Bocelli - konsert
  12. mai 2018
 • André Rieu - konsert
  01. juni 2018
 • Iron Maiden - konsert
  20. juni 2018
 • Shania Twain - konsert
  06. oktober 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.