Albania

Kruja castle near Tirana in Albania

Albania er et middelshavsland på Balkan-halvøya i Sørøst-Europa. Landet grenser til Kosovo, Montenegro, Makedonia og Hellas. Albania er et variert land, med kupert fjell-landskap, slettemark og lang kyststrekning, ca. 450 km, mot både Adriaterhavet og Det joniske hav. Ca. 300 soldager i året. Her er det billig å spise og drikke, og gjestfriheten er stor. Albania ble i 2015 kåret til et av de heteste reisemålene på Reiselivsmessen i Oslo.

Majoriteten av folk bor i hovedstaden Tirana og havnebyen Durrës. Andre store byer er Elbasan, Shkodër, Vlorë og Korcë. Albania har temperert klima, med kalde vintre og varme somre. Albania er et naturlig paradis for aktive sommerferier på stranden, kombinert med halvdagsturer til de mest interessante historiske og arkeologiske steder.

 

Hvilken by vil du til?

Tirana er Albanias geografiske senter og hovedstad. Byen ligger  på et fruktbart sletteland ved foten av Dajti-fjellet. Klimaet er varmt og tørt i sommerhalvåret, og mildt og fuktig om vinteren. Tirana er Albanias bankende hjerte, og etter å ha våknet opp fra mange "grå" år under kommunisttiden, er Tirana sentrum nå ugjenkjennelig, med sine fargerike bygninger, utekaféer og fine parker.

Badebyen Durrës ligger på en liten halvøy langs den albanske kysten ved Adriaterhavet, og er en av Albanias eldste byer, landets viktigste havn og det nest største industrisenteret etter Tirana. Litt utenfor Durrës ligger strendene Durrës og Golem, som er de største strendene langs den adriatiske kystlinje, også kalt "den albanske riviera". Sol, sand og sjø fra mai til oktober!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.