Alexander Nevsky-katedralen

Alexander Nevsky-katedralen er Toompea-høydens dominerende landemerke. Denne russisk-ortodokse katedralen bærer navnet etter fyrsten som angrep den sørlige delen av Estland og Pskov, på 1300-tallet

Denne spektakulære, løk-kuppelformede katedralen, er Estlands viktigste russisk-ortodokse katedral. Det er også den desidert flotteste, mest overdådige ortodokse kirken i Tallinn.

Tsar Alexander III lot den russiske arkitekten Mikhael Preobrazhensky tegne katedralen, som sto ferdig i 1900, da Estland var en del av det russiske imperiet. Katedralen var opprinnelig ment som et symbol på riktets dominans, både religiøst og politisk, over det stadig mer uregjerlige baltiske territorium.

Katedralen ble bevisst bygget på plassen rett foran Toompea slottet, på samme sted hvor en statue av Martin Luther tidligere hadde stått, for å vise den lutherske lokalbefolkningen hvem som bestemte. 

Nå som striden for lengt har bleknet, ser man at katedralen rett og slett er et arkitektonisk mesterverk. Kirken er rikt dekorert i en blandet historisk stil. Interiøret er fylt med mosaikk og ikoner, og er vel verdt et besøk.

I tårnet henger Tallinns mektigste klokke-spill, bestående av 11 klokker, inkludert den største i Tallinn, som veier 15 tonn. Klokkespillet spilles før hver gudstjeneste.

Fakta om Estland-Tallinn:

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 24. februar (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Tallinn?

  • Julemarked i Tallinn

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Tallinn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.