Ateneum Kunst-museum

Ateneum kunst-museum er en del av det finske nasjonalgalleriet, og her er det mye spennende kunst å se. I første og andre etasje er det rullerende utstillinger, ulike omvisninger og andre program.

Kunstmuseet Ateneum innehar de største samlingene av kunst i Finland, med mer enn 20.000 kunstverk fra 1750 og fram  til 1950-tallet. Bygningen ble tegnet av arkitekt Theodor Höijer, og det sto ferdig i 1887. Kunstmuseet er en del av det finske nasjonalgalleriet.

Historien forteller at da Ateneum ble satt under statlig administrasjon i 1990, ble samlingene delt mellom Ateneum Art Museum og Museum of Contemporary Art. Verkene til kunstnere som begynte sin karriere i 1960 eller senere, ble da administrert av Museum of Contemporary Art Kiasma. I Ateneum ble samlinger med finsk kunst fra den gustavianske perioden på midten av det 18. århundre, til modernistiske bevegelser av 1950-tallet. Ateneum huser også en flott samling av internasjonal kunst, med verk av mestre som Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Paul Cézanne, Fermand Léger og Marc Chagall. 

Navnet Ateneum henspiller til den greske gudinnen for visdom og krigføring; Pallas Athene. Ateneum betyr et tempel eller et alter til Athene.

Skiftende utstillinger er utstilt i første etasje og i utstillingshallene i andre etasje. Her organiseres også ulike workshops, omvisninger og andre program.

Åpningstider i museet:
Tirsdag og fredag, fra kl. 10:00 – 18:00.
Onsdag og torsdag, fra kl. 10:00 – 20:00.
Lørdag og søndag, fra kl. 10:00 – 17:00.
Mandager stengt.

Fakta om Finnland/Helsinki:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 6. desember

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Helsinki?

  • "Art as an Attitue" – Sigurd Frosterus – kunstutstilling
    2. okt. 2015 – 24. juni 2016

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Helsinki!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.