Norges ledende på øst- og sentral-Europa

Sidemeny

Startsiden
Reisemål
Pakkepriser
Gruppereiser
Reiseforslag
Informasjon
Bestilling
Om oss
Kontakt oss

Kontaktinfo

Telefon
35 98 99 60
Faks
35 98 10 23
E-post
post@kalinkatours.no

   Medlem i: 
  ReisegarantifondetNorsk Reiselivsforum IATA
St. Petersburg
TipsUtskriftsvennlig side

St. Petersburg

Severdighet: Yusopov-palasset

Yusopov-palasset ligger ved bredden av Moika-kanalen og er et av de 57 palassene som Felix Yosopov eide, hvorav 4 ligger i St.Petersburg. Yusopov ble regnet for å være like så rik og mektig som tsaren.
Dette palasset ble tegnet av Vallen de la Mothe og Andrei Mikhailov, og var Felix Yusopovs favorittsted samtidig som det også dokumenterer hans eksentrisitet. En gang under et besøk i Italia så han i et palass en marmortrapp som han gjerne ville ha, men som eieren ikke ville selge. Dette stoppet ikke Yusopov som like godt kjøpte hele palasset, og deretter flyttet trappen til St.Petersburg. Trappen leder idag ned til palassets praktfulle miniatyr-teater (en kopi av Moskvas Bolshoi-teater – rommer ca 120 personer), holdt i overdådig rokokko-stil, i gull og dyp rødt.
Palasset inneholder også en rekke praktsaler i forskjellige stilarter, fra ny-klassisk til maurisk.
Yusopov-palasset rommer idag ogsåverdifull kunst av bl.a. Rembrandt og Rubens, franske gobeliner og porselen, og venetianske speil.
Det var her Gregory Rasputin ble myrdet i 1916. Han ble lurt til palasset hvor han fikk forgiftet mat som merkelig nok ikke hadde noen virkning på ham. Han ble derfor skutt flere ganger og senere kastet i elven. Rommet i kjelleren av palasset hvor Rasputin ble forgiftet og skutt er i dag et lite museum hvor man får se en voksdukke som forestiller Rasputin, sittende ved et dekket middagsbord.
Palasset eies idag av fagforeningen for undervisning.

Vi i Kalinka-tours kan leie hele palasset, teatersalen, eller eventuelle enkeltsaler i palasset for incentives og lukkede selskaper, – for private forestillinger, cocktail-parties, middager osv.

For omvisning må avtale gjøres god tid i forveien, – dvs. ved bestilling av reisen.
Palasset er ikke åpent for individuelle besøk.

 

Tlf: (+47) 35 98 99 60 Fax: (+47) 35 98 10 23 E-post: post@kalinkatours.no

Kalinka-tours AS, Postboks 233, 3791 Kragerø

 

Copyright © Kalinka-tours AS

Utviklet av ThinkPage AS