Beograd

Beograd – som betyr den hvite byen – er hovedstaden i Serbia og landets største by, men også en av Europas eldste. Byen har gjennom historien blitt rasert hele 44 ganger, men har reist seg igjen og igjen, og har fortsatt beholdt sin sjarm. Byen ligger hvor elvene Donau og Sava møtes, og er omgitt av elve-promenader og frodige parker. Beograd tilbyr de besøkende mye kultur og severdigheter, hyggelige restauranter og mye uteliv. Hovedstaden i Serbia er på full fart til å bli en ledende destinasjon for en vellykket byferie.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag Reiseforslag

Opplev vårt nyeste reisemål! En av de eldste og en av de grønneste hovedstedene i Europa ser ut til å bli det nye, hotte reisemålet! En hyggelig by som har reist seg igjen og igjen… Beograd – og ikke minst Serbia – har mye historie og kultur, i tillegg til mange vakre hemmeligheter. 

Hotell

Beograd Art Hotel ligger i gamlebyen, og er det eneste hotellet i gågaten Knez Mihajlova, kun fem minutters spasertur til festningen. Hotellet kombinerer komfort, med luksus og litt ekstra service.

Belgrade City Hotel ligger sentralt til, bare fem minutters gange fra gågaten Knez Mihajlova, fra torget Terazije og bohemer-kvartalet Skardarlija. 

Severdigheter Se flere severdigheter

Den mest besøkte turistattraksjonen i Beograd er Beograds festning, med seiersmonumentet, som ligger på en høyde over byen der elven Sava og Donau møtes. Det består av det gamle citadellet (øvre og nedre bydel) og parken Kalemegdan. En populær plass, hvor hele familien kan kose seg i timesvis.

Knez Mihailova er hovedgaten i sentrum av Beograd. Her kan du virkelig føle pulsen av byen, med kaféer og restauranter, noen få hoteller herberger, og mange lokale og verdensomspennende merkevarebutikker.

Vintage- og bohem-gaten Skadarlija er Beograds største bohemske kvartal. Det er virkelig verdt et besøk. Ikke ulikt Montmartre i Paris, med liv og røre, med berømte, tradisjonelle tavernaer og resturanter, en vakker promenade og et sted hvor du kan føle den virkelige Beograd-historien. En attraksjon ulik alle andre.

Den hvite St.Sava-kirken, som ligger på Vracar-platået, er en av de vakreste bygningene i Serbia, og også den største ortodokse kirken på Balkan. Hvor enn du befinner deg i Serbias hovedstad, vil du kunne se denne vakre bygningen med det runde klokketårnet. Et attraktivt sted å besøke blant turister og byens innbyggere.

Republikkplassen – eller torget – er hovedsamlingspunktet og den sentrale plassen å møtes, både for lokalbefolkningen og besøkende. Her ligger Nasjonalteateret, Nasjonalmuseet, hærhuset, monumentet til Knez Mihailo, flere mindre kulturinstitusjoner og mange kaféer og restauranter.

Gamle byer, steder og monumenter som dateres tilbake til da Balkan var en del av det romerske riket, får lite offentlig oppmerksomhet i Serbia. Spennende besøk er de berømte romerske stedene; VIminacium, Felix Romuliana og Mediana.

En av de eldste, – men på samme tid en av de vakreste grottene i Serbia, er dryppsteingrotten Resava. Den 80 millioner år gamle hulen ble laget før istiden, av de underjordiske elvene som banet seg vei i kalkstein-terrenget.

Fakta om Serbia/Beograd:

Valuta: Serbisk dinar (RSD)

Nasjonaldag: 15. februar. (Men fri også 16.02.)

Tidsforskjell fra Norge: Ingen.

Hva skjer i Beograd?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.