Bolshoi Ballett & Opera

Bolshoi-teateret er et av de største teatrene i verden, med egne tradisjoner og en uforglemmelig atmosfære. En kveld på Bolshoi er en viktig del av et besøk i Moskva.

NB! Bolshoi Ballet & Opera holder stengt i tidsrommet 01.08. – 08.09.2019.

Bolshoi Ballet og Bolshoi Opera er blant de eldste og mest kjente ballett- og opera-selskapene i verden. Selv om Bolshoi de siste årene har vært preget av økonomiske og kunstneriske vanskeligheter, og har blitt noe overskygget av den veldige oppblomstringen av St. Petersburgs Kirov, er det fortsatt et av de største teatrene i verden, med mer enn 200 dansere. Teateret er morselskapet til Bolshoi Ballett Academy, en verdensberømt ballettskole.

Selve bygningen er en av Moskvas mest symbolske steder, et virkelig imponerende eksempel på russisk klassisk arkitektur, som vender mot Kreml. Bolshoi er det nest største operahuset i Europa (etter La Scala), og storhet og kunstnerisk styrke kombineres i med den imponerende statuen av Apollo.Bygningen som er ombygd og renovert flere ganger i løpet av historien, er et landemerke i Moskva og Russland.  (Den ikoniske, neoklassiske fasaden er avbildet på den russiske 100-rubel seddelen.)

Den 28. juni 2011, ble Bolshoi gjenåpnet etter seks års omfattende oppussing. De offisielle kostnadene for renoveringen lød på 21 milliarder rubler (USD 688 millioner). Renoveringen inkluderte gjenopprettingen av akustikken, så de fikk igjen den opprinnelige kvaliteten, og gikk tapt under Sovjet-tiden, samt den opprinnelige innredningen av Bolshoi, slik det var under det russiske imperiet.

Orkesteret ved Bolshoi-teateret en et virtuos-ensemble, som opererer også utenfor teateret. Det gir sporadiske konserter med symfonisk musikk også andre steder, og har gjort en del innspillinger. Gjennom flere tiår har de turnert i ulandet som "Bolshoi Theater Orchestra", "Bolshoi Symphony" eller som nylig "Bolshoi Orchestra".

 

Fakta om Russland-Moskva

Fontenen ved Bolshoi-teateret i Moskva

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i Moskva?

 • Journey to Christmas
  Jule-eventyret starter på Den Røde plass og fyller alle gågater i hovedstaden.
  Desember 2019 – Januar 2020
 • Ice Festival – utstilling
  Is-skultur-utstilling åpner en uke før nyttår. Lys-show!
  Sted: Poklonnaya Hill.
  28. desember 2019 – 12. januar 2020
 • Russian Orthodox Christmas
  Ortodoks julefeiring – helligdag i Russland.
  07. januar 2020
 • Maslenitsa – Pannekakeuka – karneval
  Maslenitsa er en tradisjonell, russisk festival, en blanding av hedenske og kristne tradisjoner, som markerer slutten på vinteren.
  24. februar – 01. mars 2020
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.