Bratislava

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og også landets største by. Byen ligger like ved grensen til Østerrike og Ungarn, helt vest i landet. Byen blir delt i to av elven Donau, der Alpene møter Karpatene. Bratislava har en rik historie og en fantastisk gamleby, med hyggelige restauranter, romantiske gater og en fredelig og god atmosfære.

For øyeblikket går det ikke noe direktefly til Bratislava, så reisen går først til Wien. Derfra kan du velge om du vil bestille en transfer med bil, eller om du ønsker å komme vannveien til Bratislava. Du kan reise med båt på Donau, og det kan være et godt og hyggelig valg. På gode dager kan du sitte på soldekket eller bare nyte utsikten inne fra båten, mens du får deg en matbit underveis. Bratislava ligger ca. seks mil fra Wien, og turen tar ca. 1 time med bil og 1 1/2 time med båt. Det er også grei transfer-forbindelse med offentlig kommunikasjon direkte fra flyplassen i Wien. Valget er ditt! 🙂 

Bratislava slott troner høyt, der det ligger på en høyde med en fantastisk utsikt over byen. Det er en populær severdighet, og sammen med presidentpalasset i Bratislava, er det blant byens største attraksjoner.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Slovakias hovedstad har lenge vært et etterspurt reisemål hos oss, og nå har vi endelig lagt byen inn som et nytt reisemål! Bratislava; byen med spennende severdigheter og en kjempekoselig gamleby! Nå kan du reise dit via Wien, og velge mellom transport med bil, eller ta hyggelig båttur på Donau for å komme fram til reisemålet!

Hoteller

Fin beliggenhet i hjertet av Bratislava, bare noen få skritt fra den historiske gamlebyen. Hotellet ligger vis-a-vis det storslåtte presidentpalasset, rett i utkanten av byens fotgjengerområde og bare noen få minutters spasertur til det berømte Bratislava slottet.

Hotel Devin ligger rett ved bredden av Donau, og i det historiske sentrum av Bratislava. Alle byens hovedattraksjoner er innen gangavstand fra hotellet, inkludert det slovakiske nasjonalgalleriet, Bratislava slott, Nybroen med sin UFO-lignende kafe. St. Martins katedralen, operahuset og torget.

Austra Trend Hotel har en sentral beliggenhet, litt i utkanten av gamlebyen, der hvor den historiske gamlebyens atmosfære møter moderne arkitektur. Det er bare å gå utenfor døren og utforske Bratislava til fots. Det trendy hotellet er spesielt, med sine 26 lystende "frimerker" som pryder fasaden på hotellet. 

Severdigheter Se alle severdigheter

Slottet, som ligger på en høyde over gamlebyen, dominerer byen Bratislava, og er et landemerke for byen. Det er en massiv, rektangulær bygning med fire tårn, og er plassert på en ganske isolert høyde  av Lille-karpatene, rett over elven Donau, midt i byen Bratislava.

På torvet i Bratislava ligger det gamle rådhuset, og det skiller seg ut som plassens viktigste landemerke. Denne vakre bygningen har blitt bevart i all sin skjønnhet fra starten av 1434. På det koselige torvet finner du små fortauskaféer, den stor fontenen midt på torvet og den morsomme statuen av Napoleons soldat.

St. Martins katedralen befinner seg ved den vestlige grensa til det historiske bysentrumet, nedenfor Bratislava slott. Det er den største og fineste, samt en av de eldste kirkene i Bratislava. Den er mest kjent som kroningskirken til kongedømmet Ungarn. En kopi av Ungarns krone er plassert på toppen av tårnet. 

I Bratislava er St. Michaels port den eneste byporten som har blitt bevart etter middelalderens bymurer og festningsverk, og den blir regnet blant de eldste bygningene i byen. 

I sentrum av Bratislava ligger det imponerende Grassalkovich-palasset. Det ble bygget som sommerresidens til grev Grassalkovich på 1700-tallet, og er i dag Slovakias presidentpalass.

Den vakre Art Noveau-kirken "Modry kostilik",  St.Elizabeth-kirken, eller mest kjent som den Blå kirken, ligger litt bortgjemt i en liten gate sør for det store supermarkedet Tesco. Både utenpå og inni er kirken helt unik, med sine eventyrlige dekorasjoner, ornamenter og farger. Det finnes ikke maken i hele Slovakia.

Fakta om Slovakia-Bratislava

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 1. januar

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Bratislava?

  • Kulturprogram i Bratislava
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.