Budapest

Budapest – naturlig delt av legendariske Donau. På Buda-siden finner du Fiskerbastionen, Mathias-kirken og slottet, og i de trange gatene rundt ligger hyggelige kaféer og små forretninger…Pest-siden preges av den storslåtte Parlaments-bygningen og av moderne hotell i glass og betong. Her er også handlegatene med velfylte forretninger, hvor blant annet kunsthåndverk og klær er gode kjøp.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Budapest – naturlig skilt av legendariske Donau. På Buda-siden finner du Fiskerbastionen, Mathiaskirken og slottet, og i de trange gatene rundt ligger hyggelige kaféer og små forretninger…

Hoteller Se alle hoteller

Hotell Gellért er et av de mest tradisjonsrike hoteller i Budapest, og ligger i en pittoresk miljø ved foten av Gellert Hill, på bredden av Donau på Buda-siden av Budapest. Hotellet har en ideell beliggenhet for både fritids-og forretningsreisende. 

Sentral beliggenhet i sentrum med kort avstand til shopping-/gågaten Vaci utca.

Perfekt beliggenhet i sentrum, i det viktigste forretnings- og turistområdet i Budapest. Det 4-stjerners fashion-hotellet vil være et førsteklasses valg for business, så vel som turister. Hotellet ligger nær Ferenciek tere og Erzsébet-broen, i nærheten av Vaci Street, Rudas Bad og Det ungarske nasjonalmuseet. Kort avstand til metro og offentlig transport.

Corvin Hotel Budapest – nå 3 i 1! Beliggende i gamlebyen i Budapest, rett ved elven Donau. 4-stjerners-hotellet Corvin har nå hatt full oppussing, og har blitt  "tre i en". Med sine 42 rom har det felles resepsjon, lobby, restaurant og konferanserom med det hyggelige 3-stjerners hotellet Sissi, som har 44 rom. I tillegg tilbys fem leiligheter i bygget over gaten; Corvin Residence.

Severdigheter – utflukter Se alle severdigheter

Et besøk i Ungarns parlamentsbygning er etter vår mening et "must". Denne rikt ornamenterte bygningen er landets største, og et av Europas største parlamentsbygninger. 

Fiskerbastionen (Halászbástya) har beliggenhet på slottshøyden, på Buda-siden, og har en fantastisk utsikt over Pest-siden av Budapest.

En utflukt til middelalder- og kunstnerbyen Szentendre er kanskje den mest populære severdigheten fra Budapest, med sine sjarmerende trange gater, sine kirkespir, maleriske hus, museer, gallerier, små
gjestehus og kafeer og restauranter fulle av atmosfære.

Fakta om Ungarn-Budapest

Valuta: Forinter (HUF)

Nasjonaldag: 20. august (statsdannelse), 23. oktober (frihetskamp 1956), 15. mars (1848 revolusjonen)

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Budapest?

 

Søndags-stengte butikker i Budapest

fra 15. mars 2015!

Myndighetene har bestemt at f.o.m. 15. mars 2015  skal det være søndagsstengte butikker i Budapest.
Det gjelder også souvenir-butikker.
Restauranter, kafeer, barer og museum er oppe som før…

Gratis offentlig transport!

Personer over 65 år kan reise gratis med alle offentlige transportmidler innenfor Budapests grenser. Gjelder alle ungarere og borgere fra EU og EØS-land.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.