Tallinn

Estland


Reisemål

Hoteller

Schlössle (tidligere Park Consul) *****

St.Petersburg ****+

Domina City ****

Domina Ilmarine ***+

Meriton Grand Tallinn ****

Mihkli **+

Old Town Maestro s ***+

Pirita ***

Radisson SAS *****

Reval Central ***

Reval Express **+

Reval Olümpia ***+

Reval Park Hotell & Casino ***(*)

Scandic Palace ****

Scandic St.Barbara ***

Taanilinna ***+

Vana Wiru ***+

Viru ***+

Severdigheter


Prisliste Tallinn


Flere bilder fra
Tallinn


Forespørsel om reise til
Tallinn


Oversiktsbilde  torget i gamlbyen med Tallinns berømte rådhus
Oversiktsbilde torget i gamlbyen med Tallinns berømte rådhus

Tallinn – Hovedstad med Hansa-tradisjoner

Estlands hovedstad Tallinn ble grunnlagt så tidlig som i 1154. Den har en sterk tilknytning til Skandinavia, har vært underlagt både Danmark og Sverige, og har også tradisjoner som Hansa-by.

Byen deles i den øvre og nedre bydelen. I den øvre delen rager Toompaborgen ved siden av parlamentsbygningen. Fra høyden har du også flott utsikt over gamlebyen hvor spiret på Olavs-kirken rager mot himmelen. I den øvre bydelen ligger byens største russisk-ortodokse katedralen med sine vakre mosaikkarbeider og ikonestase.
I den nedre delen av gamlebyen finner du trange gater og vakre fargerike hus, borgerskapets og kjøpmennenes by, omgitt av høye bymurer som vitner om byens tidligere strategiske betydning. Her, ved torget, finner du også et av de eldste rådhus i nord-Europa, bygget i det 15. århundre. Underveis på dine vandringer i de trange gatene, vil du sikkert stikke innom en av de små kjellerrestaurantene og nyte atmosfæren og en lokal spesialitet.

Nye restauranter og barer dukker stadig opp i Tallinn, og du vil kunne spise både billig og godt. Men spør deg gjerne for om hvor du skal gå; det er ikke alltid like lett å finne restauranten hvis du ikke på forhånd har fått vite hvor den ligger. Heldigvis har ikke prangende neonskilt gjort sitt inntog i de trange bygatene!

Legg gjerne inn en konsert eller en folkloreforestilling under besøket. Og skal du shoppe, vil du finne mye morsomt håndverk hos de mange gateselgerne, og ved salgsbodene lang bymuren ved porten inn til gamlebyen. En rekke spennende kunsthåndverksutsalg finnes også.