Riga

Latvia


Reisemål

Hoteller

Severdigheter

Bysightseeing

Rundale – slottet

Sigulda

Sightseeing og utflukter


Prisliste Riga


Flere bilder fra
Riga


Forespørsel om reise til
RigaSoloppgang over Riga

Opplev den vakre byen Riga som nå har sprunget ut i full blomstring etter at Latvia ble selvstendig i 1991.

Latvias hovedstad Riga har gjennomgått en stor forandring siden frigjøringen fra Sovjet og bærer i dag preg av en god og vakker utvikling.
Her har mange utenlandske interesser gjort sitt inntog, noe du merker både på de gode, moderne hotellene, de store utbudet av interessante og gode restauranter, og den enorme aktiviteten med praktfull renovering av de tallrike vakre bygningene i gamlebyen.

Riga ble grunnlagt i 1201, og i den gamle bydelen finnes mange vakre bygninger i gotisk, barokk og klassisk stil, og et utrolig bra og fantasirikt innslag av bygninger i jugendstil – ikke minst i Alberta-gaten.
Domkirken i gotisk og romansk stil sto ferdig i 1211 og er en av byens store severdigheter. Her kan man også ofte på kveldstid nyte en orgelkonsert. Orgelet med sine nesten 7000 piper er kirkens stolthet.
I gamlebyen finnes også en rekke andre severdigheter som Svenskeporten, Kruttårnet og St. Peter-kirken fra 1200-tallet, hvor man fra tårnet har en fantastisk utsikt over byen. Gullhanen på toppen av det høye kirkespiret er blitt et symbol for Riga.

Den enorme markedsplassen i nærheten av jernbanestasjonen er også absolutt en attraksjon man bør få med seg under et besøk i Riga.

Under vandringene i gamlebyen oppdager man tallrike små kunsthåndverks- og antikvitetsbutikker, og en mengde små og gode restauranter med både lokale og internasjonale spesialiteter.
Om sommeren vrimler det også av uterestauranter og fortauskafeer.

Biltrafikken i gamlebyen er sterkt redusert etter at det ble lagt en bomring rundt. Det koster hele 5 lat (ca. NOK 75,-) å kjøre inn i byen for maksimum en times opphold !