Vilnius

Litauen


Reisemål

Hoteller

Severdigheter


Prisliste Vilnius


Flere bilder fra
Vilnius


Forespørsel om reise til
Vilnius


Parti fra gamlebyen
Parti fra gamlebyen

Vilnius – en vennlig og gjestfri hovedstad

Vilnius utvikler seg kontinuerlig til en stadig vakrere by etter hvert som de mange praktfulle bygningene i den sjarmerende gamlebyen blir tatt hånd om og renovert/restaurert.
Gjestfriheten og atmosfæren har du imidlertid aldri kunnet klage på.
Du føler deg raskt velkommen, og byens innbyggere hjelper deg gjerne med å finne frem og forteller om sin historiske by.

Den gamle bydelen har mer enn 1200 historiske bygninger, og når du vandrer gjennom gamlebyen, føler du den spesielle atmosfæren som disse byggverkene er med å gi. Vilnius er fremfor alt en «kirkeby». Landet er romersk-katolsk og hadde sitt første besøk av Paven i 1993, men du finner også russisk-ortodokse, protestantiske kirker og en moské. De mange kirkene er severdigheter du absolutt bør få med deg, vakrest av dem alle er Peter-Paul kirken.

25 km utenfor byen, i innsjøen Galve, ligger en av Litauens fineste attraksjoner, Trakai-borgen. Denne var sete for storfyrsten i det 14. århundre, og ligger vakkert til ute i selve innsjøen. Hit fører to lange trebroer over til festningen med tårn, vindelbroer og et interessant museum.

I Vilnius finne du en lang rekke hyggelige restauranter og kneiper, men du må fremdeles se godt på dørene for å finne fler av dem, for skiltene er ikke av det prangende slaget. Men innefor får du både god mat og hyggelig service for en rimelig penge.

Også Vilnius (i likhet med alle større byer i tidligere øst-Europa) har etterhvert fått et utbud at nattklubber og -barer. De fleste nattklubbene er i frekkeste laget hva stripp/porno angår, og vi advarer generelt om hvor lett det er å bli alvorlig lurt, – også hva angår kredittkort og kontanter. Legg kreditkort igjen i hotellet, og betal kontant for hver drink er det rådet vi kan gi, om du da må gå på slike steder.

Den meget populære disko-klubben «Broadway» og jazz-klubben «Musikalske Hangar» (i Vilnius-gaten)vurderer vi som mer ryddig (april 2002), men vær oppmerksom også her.