Budapest

Ungarn


Reisemål

Hoteller

Anna ***

Art otel ****

Carlton(Alba) ***+

City Panzio Pilvax ***+

Eben ***

Erszebet ***

Ibis Centrum ***

Le Meridien *****

Mercure Metropole ****

Mercure Nemzeti ****+

Sissi ***+

Taverna ***+

Unio ***+

Severdigheter

Restauranter

Teater/ Arrangementer

Tips og gode råd


Prisliste Budapest


Budapest – Donaus dronning kan forveksles med Paris

Budapest er porten mellom øst og vest. En vakker by som deles i to av Donau. Vestens tanker fikk tidlig grobunn her i Ungarn, landet som ryddet vei i øst-europas demokratiseringsprosess.

Budapest er to byer i en, naturlig skilt av legendariske Donau. På Buda-siden finner du Fiskerbastionen, Mathiaskirken og slottet og i de trange gatene rundt ligger hyggelige kaféer og små forretninger. Pest-siden preges av den storslåtte Parlaments-bygningen og av moderne hoteller i glass og betong. Her er også handlegatene med velfylte forretninger, hvor blant annet kunsthåndverk og klær er gode kjøp.

Du spiser godt og til utrolig lav pris i Budapest, og du kan velge mellom alle typer restauranter fra de små idylliske til tradisjonsrike Gundel. Gå heller ikke glipp av et besøk på et av byens mange gode konditorier. På verdensberømte New York kan du suge inn stemningen, og på Gerbaud på Vörösmarty Tèr smaker kaffen og kakene bedre enn noe annet sted i verden.

Sett også av en dag til å reise ut av byen; du kan enten ta tog, buss eller leie en bil. Vi anbefaler den lille middelalderbyen Szentendre med sine trange gater og det spennende muséet til keramikeren Margi Kovacs. Eller en tur til vindistriktet Eger eller ut på pusztaen for å se en forrykende rideoppvisning.

Bilder (klikk på bilde for større bilde)
Bilde 1Bilde 2Bilde 3Bilde 4