Wien

Østerrike


Reisemål

Hoteller

Severdigheter


Prisliste Wien


Flere bilder fra
Wien


Forespørsel om reise til
Wien


Slottet Scönbrünn
Slottet Scönbrünn

Wien – sjarmør i tradisjonsrik valsetakt

Wien er musikkens by fremfor noen annen. En hovedstad med en turbulent historisk fortid med nære røtter til tysk kultur.

Allikevel har den sin egenart og særlige sjarm der de tasllrike tradisjonene holdes i hevd.

Her bodde Mozart, Beethoven og også to generasjoner Strauss. Og årets høydepunkt i Wien er fremdeles ballsesongen med det berømte operaballet som sesongens «clou».

Av severdigheter må du ikke gå glipp av Stefan-domen, et arkitektonisk mesterverk i gotisk stil, – og Hofburg, keiserpalasset som rommer Den spanske rideskolen. Albertina med en av verdens største samlinger av grafisk kunst bør også stå på programmet.
En annen stor severdighet er det praktfulle slottet Schönbrunn og den vakre parken Belvedere, like utenfor byen. Liker du moderne kunst, anbefaler vi et besøk i Hundertwasserer-huset og muséet like ved.

Et annet «must» når man er i Wien, er et besøk i et av de mange konditoriene/kafèene. Her hersker en helt spesiell atmosfære, og et «møte» med en av de mange kakene vil du aldri glemme.
Utvalget av restauranter er også stort, og du kan spise godt både av østerrikske spesialiteter og internasjonale retter.

Du må ikke forlate Wien før du har besøkt en av vinstuene i «Heurige»-distriktet. Mest berømt er nok fremdeles Grinzing.
Skal du shoppe, finner du de mest elegante forretningene i området rundt Stefan-domen. Billig er det ikke, men kvaliteten er på topp.
I dette distriktet ligger også mange gode antikvitetsforretninger.