Det gamle rådhuset og torvet

På torvet i Bratislava ligger det gamle rådhuset, og det skiller seg ut som plassens viktigste landemerke. Denne vakre bygningen har blitt bevart i all sin skjønnhet fra starten av 1434. På det koselige torvet finner du små fortauskaféer, den stor fontenen midt på torvet og den morsomme statuen av Napoleons soldat.

Før 1442, ble det bygget en undergang for å ha mulighet til å komme inn i rådhuset fra torget. Under påfølgende anleggsarbeid, er det bare litt reparasjon og gjenoppbygging av noen verdifulle arkitektoniske detaljer som har blitt gjennomført, ellers er alt blitt bevart.  På veggen av rådhuset er det blitt montert et skilt, som viser høyden på vannstanden i Donau under katastrofale oversvømmelser i februar 1850.

En utstilling av byens historie tilhørende Bratislava By-museum, er utstilt i den gamle rådhus-bygningen.

Av tre sentrale områder i Bratislava historiske sentrum, er hovedtorget, som er bygget i nesten kvadratiske dimensjoner, det mest spesielle stedet. Gjennom Bratislavas historie var det en viktig markedsplass, et område for offentlige samlinger og innbydende seremonier til fyrster og andre kjente personligheter.

Hoved-torvet fortsetter å lokke besøkende til å ha en pause i nærheten av en fontenen i renessansestil, på  benken med statuen av den franske soldat, eller litt avslapning under en parasoll på en av de lokale kaféene.

Fakta om Slovakia-Bratislava

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 1. januar

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Bratislava?

Været i verden

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Bratislava.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.