Durrës

Badebyen Durrës ligger på en liten halvøy langs den albanske kysten ved Adriaterhavet, og er en av Albanias eldste byer, landets viktigste havn og det nest største industrisenteret etter Tirana. Litt utenfor Durrës ligger strendene Durrës og Golem, som er de største strendene langs den adriatiske kystlinje, også kalt "den albanske riviera". Sol, sand og sjø fra mai til oktober!

Langs de 12 km lange strendene, omgitt av furuskog, ligger hotellene på rekke og rad. Grunt og varmt sjøvann, fin, gyllen sand, mange nye hoteller, moteller, leiligheter og villaer, restauranter, puber og diskoteker som ligger og venter på solhungrige turister…

Adriaterhavet og det joniske hav har gjennomsnittlig 300 soldager i året! Her er et naturlig paradis for den aktive sommerferien på stranden, kombinert med halvdagsturer til de mest interessante historiske og arkeologiske steder.

Durrës ligger bare en liten kjøretur fra Tirana, og byene kan fint kombineres, eller bare badeferie om du vil. Vi kan tilby flotte fire- og fem-stjerners hoteller. Alle ligger like ved stranden.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Hotellet ligger direkte på stranden og ca. 2 km fra Durrës sentrum og havnen. Hotellbygningen er smakfullt ombygd og renovert og omgitt av en fin palmehage, som innbyr til en fredelig atmosfære. 

Dette moderne, men ikke så store hotellet, ble bygget i 2006. Det ligger på Golem-stranden, i et stille område, ca. 7 km fra Durrës sentrum.

Hotellet ligger perfekt til på stranden ved Adriaterhavet, ca. 1,5 km fra Durrës sentrum. Durrës har et perfekt klima for å tilbringe ferien ved sjøen. Ca. 35 km fra flyplassen.

Resorten Dolce Vita er et av de nyeste kompleksene langs stranda ved Durrës, og tilbyr både rom og leiligheter. Hotellet fordeler seg på tre bygninger, og ligger på stranden Golem, i området "Shkembi Kavajes". 

Severdigheter

Det største romerske amfiteateret på Balkan ligger i Durrës. Her har det vært plass til 15.000 tilskuere, og stedet for gladiatorkamper og show med ville dyr. På vestsiden av amfiet, under sete-rekkene, ligger et kapell fra den første kristne tiden, med fresker og mosaikk-malerier.

Den gamle byen Durrachium (nå Durrës) har en spennende historie som går tusenvis av år tilbake i tid. Arkeologisk museum i Durrës er et av de beste arkeologiske museene i Albania og ligger plassert nær sjøen.

På vestiden av byen, på toppen av en ås, ligger en praktfull rosa villa, som har overblikk over Durrës by og havna. Det var det tidligere sommerstedet til kong Zog.

Fakta om Albania/Durrës:

Valuta: Lekë (ALL)

Nasjonaldag: 28. november

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Durrës?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.