En romantisk by med sjarm og lav puls!

I Ljubljana kan du finne igjen hvilepulsen. Her kan du sitte på en uterestaurant og nyte utsikten, vandre litt rundt i parkene eller på de mange broene langs elven, ta turen opp til slottet på høyden over byen eller kanskje du vil bruke tiden på shopping… 

En uoppdaget perle

Ljubljana er ansett å være en ennå uoppdaget perle i Europa. Byen blir ofte sammenlignet med Praha på grunn av sitt vakre arkitektoniske uttrykk. Resultatet er arven etter ulike perioder av historien, og spesielt etter alle de arkitektoniske verkene, etter den berømte arkitekten av det 20. århundre; Joze Plecnik.

Ljubljana – kjærlighetsbyen

Ljubljana er en romantisk by, det bevises av navnet "ljubljena" som betyr "den elskede", og mange mener at det ikke bare er en tilfeldighet. Byen har en pittoresk setting for romantiske opplevelser.
Her går livet i et rolig tempo. og folk har fortsatt tid til å sitte i på utekaféene og beundre utsikten.

Flotte severdigheter

Byen har mange vakre broer, og best kjent er nok Trippelbroen og Dragebroen.

Den mest kjente turistattraksjonen er Ljubljana slottet, som rager over den gamle middelalderbyen og har en fantastisk utsikt over hele Ljubljana fra utsiktstårnet. Slottet huser flere museums-utstillinger og presentasjoner bl.a. slovensk historie, fra fengelstiden og har en "tidsmaskin" hvor en kan oppleve slottet i gamle dager. En lørdag i måneden er det dans på slottet, og her foregår det også ulike arrangementer som er artig å overvære.

Mange imponerende, arkeologiske funn, selv i internasjonal målestokk, kan sees på Ljubljana museene, mens mye av restene av den romerske byen Emona, som feiret sitt 2000 års jubileum i 2014, kan oppleves på bymuseet.

Grønn by med vakre parker

Ljubljana er godt kjent som en grønn by og har mange vakre parker og en botanisk hage som har en  historie helt tilbake til 1810. Byens største park, hvor Tivoli ligger, og er et populært sted. 

Shopping for alle

Er du glad i shopping, er det mye å se og kjøpe i Ljubljana. I sentrum kan selv de mest kresne kundene finne noe. Byen har et bredt og variert utvalg av butikker som selger klær fra kjente internasjonale merkevarer og kjente slovenske motedesignere. De med en forkjærlighet for unikt designede produkter kan finne et stort antall små butikker og gallerier som selger et variert utvalg av unike håndlagde varer, bl.a. gull, porselen og krystall.

Utenfor sentrum ligger kjøpesentrene. Det største av dem er BTC City, og det er også et av de største i Europa. Det markedsfører seg selv som en "shoppingby", og i tillegg til et stort antall butikker, inkluderer det også et badeland og velværesenter (Atlantis), et fritidssenter (Arena), kinosenteret Kolosej og et stort antall restauranter m.m.

De fleste av byens sentrums-butikker holder åpent fra 08:00-19:00 på hverdager og til 13:00 på lørdager. Noen butikker har også åpent på søndager.
Kjøpesentrene har åpent fra 9:00-21:00 uka igjennom, og de fleste kjøpesentrene holder åpent til 15:00 på søndag.

Markedene langs elven

I sommerhalvåret er det et kunstmarked hver lørdag nede ved elva, hvor du kan kjøpe malerier, smykker og keramikk. Hver søndag er det en antikk-loppemarked, hvor du kan finne mye interessante ting for samlere og historisk interesserte..

Fakta om Slovenia-Ljubljana

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 25. juli

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hver skjer i Ljubljana?

Været i verden

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Ljubljana.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.