Her kan du spasere rundt og se hvordan livet var før i tiden for latviske bønder og fiskere, delta på festlige feiringer eller prøve flere av aktivitetene som museet byr på. F.eks. prøve å smi dine egne smykker.
Latvias frilufts-museum ligger ca. 10 km fra Riga, og er et av de eldste og største frilufts-museer i Europa, og viser bygninger og tradisjoner fra hele landet, altså hele bredden av Latvias kulturarv.
Museet ble grunnlagt i 1924, ligger vakkert til ved bredden av innsjøen Jugla og dekker et område på 87.66 hektar furuskog. Her finner vi hele 118 gamle bygninger; bondegårder, vindmøller, fiskerhytter og trekirker, hentet hit fra distriktene i Kurzeme, Vidzeme, Latgale og Zemgale, bygget fra slutten av det 17. århundre og frem til andre halvdel av 1930-tallet.
Her er et rikt plante- og dyreliv. Ulike arrangementer holdes regelmessig på museet, og hver sesong er det festligheter, hvor besøkende er velkommen til å ta del. Hvert år i juni avholdes det populære "Grand fair", som i 2015 ble avholdt for 45. gang. I helgene gjennom sommerhalvåret jobbes det med gamle håndtverk på de forskjellige tunene. På vinteren bys det på sledeturer, isfiske eller en tur med "slede-hjul". Bakkene og stiene er populære blant skiløpere.
Inne på museumsområdet ligger det også et bilmuseum, med over 100 veteranbiler. Fra en kopi av G. Daimlers første bil fra 1885, via Rolls Royce BMW, Mercedes og "Sovjetunionens mekaniske vidundre", til kuriositeter som en voksfigur av Josef Stalin i sin panstrede ZIS 115 og Breschnev ved rattet i sin krasjede Rolls Royce.
Mer enn 135 tusen mennesker fra hele verden besøker museet årlig.
Kalinka-tours kan tilby en utflukt til Etnografisk museum, med engelsk- eller norsk-/skandinavisk-talende guide.
Varighet ca. 4 timer.
Pris og info på forespørsel.
Valuta: Euro (EUR)
Nasjonaldag: 18. november (Uavhengighetsdagen)
Tidsforskjell fra Norge: +1 time
Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Riga!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.