Helsinki

Et av Helsinkis særtrekk er den storartede skjærgården, og nærheten til Østersjøen. Helsinki kan blant annet by på staselig arkitektur, vakre parker, høy kvalitet på hoteller, restauranter og forretninger med kvalitetsvarer. Byen byr på et rikt kulturliv og et yrende natteliv.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Vi tilbyr pakkereiser til Finlands vakre og fremmedartede hovedstad med direktefly fra Oslo til veldig bra priser… I Helsinki er det verdensberømte designvarer fra bl.a. Marimekko og Ittala. Elegante designbutikker og pulserende uteliv langs byens promenadegate – Norra Esplanaden.

Hoteller

Stengt 16.12.2019-2021 gr. renovering!

Beliggenhet i stille område, helt i sentrum av byen. 300 m til jernbanestasjonen og den sentrale flybussterminalen og shoppinggatene. Hotellet stenger 16.12. for renovering. Åpner igjen i 2021!

Perfekt beliggenhet i sentrum, ved begynnelse av gågate, nær kunstmuseet Ateneum, hovedjernbanestasjonen, shoppinggatene, Norra Esplanden, Salu-tourget og Senats-torget med byens vakre domkirke.

Severdigheter Se flere severdigheter

Den hvite domkirken  er for mange selve symbolet på Helsinki. Det er byens sentrum for severdighet. I de brede trappene opp til kirken sitter det alltid folk, noen nyter sin lunch, andre sitter og leser eller bare slapper av og ser på folkelivet.

Ateneum kunst-museum er en del av det finske nasjonalgalleriet, og her er det mye spennende kunst å se. I første og andre etasje er det rullerende utstillinger, ulike omvisninger og andre program.

Kirken med den fantastiske akustikken er bygd inn i et fjell. Det er en av de mest populære arkitektoniske attraksjoner i Helsinki. På sommeren holdes av og til klassiske konserter her.

Sibelius-monumentet er en kjent skulptur i Helsinki, og noe alle turister vil se. Den ble skapt av Eila Hiltunen og avduket 7. september 1967, til minne om den finske komponisten Jean Sibelius. Monumentet ligger i Sibeliusparken i bydelen Tölö. 

Kun en kort ferjetur fra Helsinki ligger historiske Sveaborg. Anlegget er et av verdens største kystfort, og er kalt Nordens Gibraltar. Anlegget omfatter flere øyer i innseilingen til Helsinki. I dag bor det i underkant av ca. 1.000 personer i den historiske bygningsmassen, og de har blant annet en egen barneskole. 

Fakta om Finnland/Helsinki:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 6. desember

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Helsinki?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.