Hviterussland

Hviterussland – eller Belarus – som er det opprinnelige navnet, ligger i Øst-Europa. Landet grenser til Latvia i nord, Litauen i nordvest, Russland i øst, Polen i vest og Ukraina i sør. Hviterussland ble selvsendig i 1991, men er i dag nært tilknyttet Russland. Landet er et sletteland, som tydelig bærer preg av nedisingen under siste istid. Det er det største landet i Europa som ikke har adgang til sjøen. Hovedstaden er Minsk.

For å reise til Hviterussland kreves visum. Link til mer info.

NB! F.o.m. 24. juli 2018, kan norske statsborgere besøke Hviterussland visumfritt, for inntil 30 dager. Kun ved ankomst  og utreise fra Minsk National Airport (Minsk 2). OBS! Dette gjelder ikke for reisende som kommer via Russland. For opphold over 30 dager søkes visum som vanlig. Le linken over!

Hovedstaden i Hviterussland. Innbyggere – ca. 1,8 mill (2008). Beliggenhet sydøst i regionen på høydedragene ved elven Svissloch. Minsk er senter for industri, kultur og utdanning. Byens kulturliv kan by på opera, teater, ballett, dukketeater og konserter. Minsk har mer enn 200 biblioteker, og flere museer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.