Istanbul

Istanbul er Europas mest eksotiske storby, en by som befinner seg i to kontinenter;  både i Europa og i Asia. En smeltedigel av kultur og historie. Byen hvor øst møter vest, gammelt møter nytt, kultur møter kaos. Istanbul vil forbløffe deg. Byen kan sammenlignes med både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Tyrkia f.o.m. 02.03.2020.

F.o.m. 15. mars 2021 vil det være obligatorisk å registrere seg før ankomst til Tyrkia for alle som ikke er tyrkiske borgere eller som har gyldig oppholdstillatelse. Registreringen må skje tidligst 72 timer i forveien. 

Les mer om byen  

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Send forespørsel!

Reiseforslag

Istanbul er Europas mest eksotiske storby, en by som befinner seg i to kontinenter; både i Europa og i Asia. En smeltedigel av kultur og historie. Byen hvor øst møter vest, gammelt møter nytt, kultur møter kaos. Istanbul vil forbløffe deg. Byen kan sammenlignes med både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby. 

Hoteller Se alle hoteller

Praktfull beliggenhet midt i smørøyet i Sultanahmet-bydelen, rett nedenfor Den Blå Moske, nær Hagia Sophia og Topkapi-palasset og ca.10 minutters spasertur til Den Store Bazaren. Kort sagt; nær de fleste sentrale severdighetene og handleområdene. Flott utsikt over Bospohrus-stredet og den asiatiske siden.

Hotellet ligger i bydelen Sultanahmet, i gangavstand fra historiske steder som Hagia Sophia-museet, basilika cisternen og Den blå Moskeen. Tramstasjonen  Sultanahmet ligger bare 4-minutters spasertur fra Dosso Dossi. 

God beliggenhet sentralt i Sultanahmet-bydelen. I stille gate kvartalet bak Hippodrom-plassen, rett overfor Justisbygningen.100 meter til Den Blå Moskè,150 meter til Hagia Sophia og 200 meter til Topkapi-palasset og Den Store Basaren.

Meget god og sentral beliggenhet i sidegate til Yerebatan cadesi, snaut 200 meter fra Yerebatan cisternen og nær Hagia Sofia. Tak-terrasse med utsikt mot Hagia Sofia.

Severdigheter Se alle severdigheter

Den Blå Moské er den eneste moskén i verden med seks minareter. Moskéen ligger sentralt og dominerende plassert i hjertet av Sultanahmet-bydelen.

Hagia Sophia  (Aya Sofya) er blant Istanbuls mest kjente og fasinerende monumenter. Bygget er blant verdens største arkitektoniske prestasjoner, spesielt kjent for sin enorme kuppel, og regnes som selve symbolet på bysantisk arkitektur.

Den store basaren i Istanbul, er verdens eldste og største innendørs marked. Veldig spesielt og med over 4.300 butikker og boder, bør man sette av god tid til et besøk her.

På krydder-markedet eller "Mizir Bazaar" på tyrisk, selges alt av krydder, urter, tørkede frukter, samt alle kvalitets-grader av  iransk og russisk kaviar, og all verdens andre delikatesser.

På Hippodrom-plassen finnes fire interessante monumenter; Den egyptiske obelisken, Serpentin-søylen, Konstantin Porphyrogenitus-søylen og Keiser Wilhelm fontenen.

Topkapi-palasset er en av Istanbuls mest populære turistattraksjoner. Strategisk plassert Sultanahmet-området, i den historiske delen av Istanbul, har det vært midt i det ottomanske riket og residensen til sultanene og deres harem i over fire århundrer.

Utflukter Se alle utflukter

Denne vandreturen gjør deg skikkelig kjent i selve Sultanahmet-området, og vi besøker de mest kjente severdighetene i området.

Bli med på en halvdagstur, hvor vi besøker Topkapi-palasset og livet til de ottomanske sultanene.

Opplev en drøyt fire timers morgen-sightseeing; Det 17. århundre og Kryddermarkedet kombinert med en uforglemmelig cruise langs Bosphorus, sundet mellom Europa og Asia.

Fakta om Tyrkia-Istanbul:

Valuta: Tyrkisk Lira (TRY)

Nasjonaldag: 29. oktober

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Istanbul?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.