Jurmala

Jurmala er det eneste offisielle feriested i Latvia. Kun 15 km fra Riga internasjonale flyplass og 25 km fra hovedstaden Riga.

Feriestedet Jurmala er velkjent for sine naturressurser, sitt milde klima, havet, den sunne luften, og de helbredende gjørme- og mineralbad.

Stedet er den eneste byen i Latvia som har fått status som "sunn by".

Stedet fascinerer med sine hvite sandstrand som er nesten 26 km lang, omsluttet av vakker furuskog. Det finnes en rekke aktiviteter samme når på året  du besøker byen, som for eksempel kunstutstillinger, lokale og internasjonale konserter og mange andre arrangementer.

Jurmala ligger som nr. tre på listen over de største historiske arkitektoniske kulturminner i Latvia, og har det mest populære sommer-konserthus i Latvia; Dzintari Concert Hall.
Livu Akvapark – nord-Europas største badeland – ligger i Jurmala.

Av turist-attraksjoner kan vi nevne; 

 • Svømme-senteret – eid av E. Rãcene – ble bygd mellom 1911 og 1916. Hele året igjennom tilbys det forskjellige bad her; alt fra oppvarmet sjøvann til karbonsyre-, oksygen- og gran-balsam-bad. Under Sovjet-tiden fungerte det som byens helsesenter, et av de best tilrettelagte, medisinske behandlingsinstitusjoner i Jurmala.  
 • Den kjente skulpturen "The Turl" – Brunurupucis skulptur, ble laget av J. Bärda i 1995. Skulpturen symboliserer levetid.
 • Bilde-teateret "Inner Light". Galleriet huser en interessant og original utstilling av bilder som er laget ved hjelp av en unik teknikk – en fluoriserende maleri-effekt.
 • Jurmala By-museum. Museet har også en kafé og suvenirbutikk, samt flere messehaller i bygningen. Faste utstillinger siden 2012 har vært "The History of Riga Beach and Kemeri Resorts" og "The Fashion of Resort". Museets utstillinger av klær, badetøy, tilbehør og motemagasin-samlinger, avslører dydene, tradisjoner og moter fra ferie-livet fra 1900-tallet til 1970.
 • Dzintari Concert Hall, er et betydningsfullt kulturminne og tilbyr et bredt spekter av kulturelle programmer, utført av lokale kunstnere og gjestemusikere. Den tidligere lukkede konsertsalen ble åpnet for alle i 1936, og tilbyr 690 seter i den nye konsert-hagen. Designeren bak prosjektet var Viktors Mellenbergs. I 1960 ble en sommer-konsertsal med 2000 seter bygget. Kombinert metall-design og tre-kledning ga perfekt akustikk. 
 • Līvu akvaparks er det største badeland i Nord-Europa, og ligger i Julmala. Supert for barna!
 • The Great Kemeri Healt Trail/Den store Kemeri Helse-natursti.  Mens de kjøligere temperaturer er en sikkert signal om at høsten har kommet, er fortsatt Jūrmala et livlig sted, og folk kommer på besøk for å lade batteriene på ulike måter, som inkluderer turer i naturen og aktiv idrett, samt helse og spa som Jūrmala er best kjent for. Etter en renovering som varte i flere år, ble naturstien gjenåpnet for publikum i august 2015. Dette myrlendte landskapet er en kilde til svovelholdig mineralvann, som la grunnlaget for utviklingen av Jurmala som ferieby for mer enn to hundre år siden. 
  Stien  består av tre gangbruer som leder til et utkikkstårn, som tilbyr fantastisk utsikt over de uberørte heiene, og et flott utkikker-punkt for fugletittere. Naturstien er en del av Kemeri Nationalpark, som også kan besøkes på sykkel eller til fots, langs pittoreske ruter i forskjellige lengder, avhengig av humøret og kondisjon.

 

Kalinka-tours kan tilby en sightseeing-tur til Jurmala, med engelsk- norsk- eller skandinavisk-talende guide.

Varighet ca. 4 timer.

Pris og info på forespørsel.

Fakta om Latvia-Riga:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 18. november (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Riga?

 • Julemarked i Riga
  30. november 2019 – 08. januar 2020.
 • Jul og vintersolverv 
  Feiring av vintersolverv på rådhusplassen i gamlebyen. Opptog – sand – dans – leker og bålbrenning.
  21. desember 2019, kl. 18:00.
 • Christmas Jazz concert – only girls in jazz
  Kvinnelige sangere vil synge utdrag fra kjent film-musikk, alt fra "Diamonds are a girl’s best friend" til klassisk julemusikk.
  Sted: Great Guild kl. 19:00.
  21. og 26. desember 2019
 • Christmas Consert "Ave Maria" – populær/klassisk
  Populær klassisk musikk og tradisjonelle julemelodier. Bach, Mozart, Schubert m.fl.
  28. desember 2019 og 02. januar 2020

Været i verden

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Riga!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.