Kadriorg-parken og slottet

Dette praktfulle området, med slottet og parken, ligger bare ca. 15 minutters spasertur fra gamlebyen (Viruporten). Besøker en Tallinn, bør en få med seg en tur til Kadriorg; besøke kunstmuseet og nyte den vakre parken.

Parken og slottet ble skapt av den russiske tsar Peter I (den store), som planlagt familiested etter at han og hans tropper kastet svenskene ut av området i 1710, og la området under Russland for de nærmeste 200-årene.

Det storslåtte parkanlegget ble påbegynt i 1714 og barokk-slottet ble startet bygd i 1718. Palasset er skapt av den italienske arkitekten Niccolo Michette, og viser Tsarens ekstravaganse. Det er oppkalt etter Peter I’s kone; Katharina I. (Kadriorg betyr Katharinas dal på estisk.)

Etter at tsar Peter I døde, mistet tsarfamilien interessen for det fjerntliggende området, men stedet utviklet seg fortsatt, assosiert med begrepene kultur og storslåtthet. Rike familier begynte å bygge sine praktvillaer i området og i 1938 ble det estiske presidentpalasset bygget her, ikke så langt fra Kadriorg slott. Området er sterkt knyttet til kunst, noe som ble ytterligere styrket i 2006 da det store kunstmuseet Kumu ble åpnet.

Selve slottet huser landets samlinger av utenlandsk kunst og viser hundrevis av malerier fra det 16. til det 20. århundre. Vestlig og russiske kunstnere, samt utskrifter, skulpturer og andre arbeider. Gå heller ikke glipp av "dekadentet", den to-etasjes hallen, med sitt kunstferdige malte tak og stukkatur, eller rommet som ble brukt som kontor for Estlands statsoverhode før det nærliggende presidentpalasset ble bygd. I tillegg til de store kunstsamlingene er festsalene i seg selv et besøk verdt.

Rundt palasset er det flere interessante sidebygninger. For eksempel rommer bygningen med det restaurerte kjøkkenet et koselig kunstmuseum, kalt "Mikkel Museum". Her kan du se en rekke mesterverk, bl.a. av Rembrandt. Eller den enkle sommer-hytta til Peter I, i House Museum, og flere andre. Den praktfulle hagen, med alle de vakre blomstene og fontene-anlegget er også verdt turen.

Du kommer lett til området på en ca.15 minutters spasertur fra gamlebyen, eller du kan eventuelt ta trikk nummer 1 eller 3.

Åpningstider fra 01.05. – 30.09.
Hver tirsdag, torsdag – søndag fra kl. 10:00 – 18:00.
 Onsdag fra kl. 10:00 – 20:00.

Åpningstider fra  01.10. – 30.04.
Hver torsdag – søndag fra kl. 10:00 – 17:00.
 Onsdag fra kl. 10:00 – 20:00.

Fakta om Estland-Tallinn:

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 24. februar (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Tallinn?

  • Julemarked i Tallinn

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Tallinn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.