Kaliningrad

Prøv noe nytt og ta noen dager i Kaliningrad, et lite russisk område/region som ligger ved kysten, inneklemt mellom Polen og Litauen, og som opprinnelig var en del av nord-Tyskland. Kaliningrad har mye kultur og severdigheter; kirker, teater,  flere museer, botanisk hage bl.a. Regionen er ellers kjent for sine store forekomster av rav, og rav-museet er en av severdighetene.

Les mer om byen  

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg!

Send forespørsel!

F.o.m. 01. juli 2019 er det mulig å søke om e-visa til  Kaliningrad. 

Reiseforslag

Prøv noe nytt og ta noen dager i Kaliningrad, det lille landet som ligger inneklemt mellom Polen og Litauen, men er russisk. Byen Kaliningrad er en havn og det administrative senter for Kaliningrad.

Hoteller

Beliggenhet i sentrum, i det sentrale gamle tyske bosetnings-området. Hotellet ligger i en vakker grønn zone i den historiske overklasse-bydelen, i datidens Köningsberg; Amalienau. Sentral beliggenhet i forhold til sentrum, men samtidig i et stille område hvor det fremdeles finnes en del villaer fra samme tidsepoke.

Sentral beliggenhet ved byens hovedinnfartsvei, med ca.10 minutters gangavstand til severdighetene i gamle Köningsberg. Utsikt mot Kant-øya og utgravningsområdet for byens 1200-talls borg ved elven Pregel, som skapte grunnlaget for utviklingen av Köningsberg.

God beliggenhet i grøntområde i del av den opprinnelige gamlebyen i Kaliningrad. Rett overfor Köningsberg Zoologiske have, Drama-teateret, kultur-parken og Kristus-Frelser-katedralen.

Severdigheter Se alle severdigheter

Når du er i Kaliningrad, ta turen ut til den lille øya Kant, og stikk innom den flotte katedralen, hvor det jevnlig holdes orgelkonserter. Her finnes mye historie.

Russland første og eneste rav-museum er et yndet sted for alle elskere av denne dyrebare steinen. Ligger i sentrum av byen, ved vannkanten, og holder til i en festningstårn fra midten av forrige århundre. 

I 2006 startet byggingen av et moderne, etnografisk håndverk- og handelssentrum, og denne rekonstrueringen ble bygget på tuftene av en gammelt, tysk "fiskevær". Derav også navnet. 

Fakta om Russland-Kaliningrad

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.