Katharina-palasset og park Pushkin

Dette praktanlegget ligger i sentrum av landsbyen Pushkin, som forøvrig nå har fått tilbake sitt opprinnelige navn; Tsarskoye Selo. (Tsarenes landsby.) Stedet ble grunnlagt i begynnelsen av det 18. århundre og ligger ca. 25 km sør for St.Petersburg, noen km sør for St.Persburgs internasjonale flyplass. 

Peter I ga i 1710 dette området til sin kone Katharina, inklusive et lite palass som var bygget av arkitekten Braunstein. Frem til begynnelsen av vårt århundre ble stedet benyttet som tsarfamiliens sommerresidens.

Rundt 1750 ble Katharina-palasset utvidet av arkitekten Bartolomeo Rastrelli, i praktfull barokkstil. Palasset ble sterkt ødelagt under den 2. verdenskrig idet det lå innenfor de tyskbesatte områdene, men er frem til i dag blitt praktfullt restaurert, et arbeide som fremdeles pågår.

Blant slottets berømte saler finner vi bildegalleriet og den store festsalen som overgår speilsalen i Versailles i vakkerhet. Salen er 820 kvadratmeter stor. Under festene her speiler mer enn 700 stearinlys seg i de tallrike speilene og gullornamentene.

Av særlig interesse er også det berømte rav-rommet, som nå er i ferd med å gjenoppstå i gammel prakt, og som besøkende kan vi få et lite innblikk i hvor omfattende restaureringsarbeidene er.

Slottsparken er et særlig vakkert anlegg hvor man finner en rekke sjarmerende paviljonger; som grotte-paviljongen, Eremitasjen og Den kinesiske pagode.

Landsbyen ble i 1937 oppkalt etter Alexander Sergevich Pushkin, som levde og diktet her, men har altså nå fått tilbake sitt opprinnelige navn.

Åpent daglig fra kl. 10:00 – 17:00, unntatt tirsdager og siste mandag i måneden.

Kalinka-tours kan tilby en fem timers tur til Palace & Park Pushkin, med skandinavisktalende guide.

(Pushkin & Pavlovsk kan kombineres, en 6 timers tur med skandinavisktalende guide.)

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Pris og info på forespørsel.

Vi gjør oppmerksom på at det alltid er en meget stor pågang av besøkende og at ventetiden kan være ekstremt lang for å komme inn. I sesongen kan det dreie seg om flere timer, og risiko for ikke å komme inn hvis det ikke forhåndbestilles.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

  • Konsert – Elton John
    28. mai 2016 – Ice Palace
  • Rock-fest "Open the windows!"
    Hvert år blir denne festivalen besøkt av over 20 tusen tilskuere.
    28. juni 2016

Været i verden

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i St.Petersburg!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.