Kiev (Kyiv)

Kiev er hovedstaden i Ukraina, og er en av Øst-Europas eldste byer, rik på kultur og historie. Kiev ligger langs elven Dnepr. Bare en liten del av byen er bebygget, og består derfor av mange vakre parker og mye skog.  Kievs hjerte er det store torget Maydan Nezalezhnosti, og hovedgaten Kreshchatyk er selve den pulserende nerven i byen, – spesielt vakker i sommerhalvåret når utelivet florerer, med en rekke kafeer og uteservering under kastanjetrærne…

Les mer om byen  

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Send forespørsel!

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Ukraina. Mer info.

Reiseforslag

Kievs hjerte er det store torget Maydan Nezalezhnosti, og hovedgaten Kreshchatyk er selve den pulserende nerven i byen, – spesielt vakker i sommerhalvåret når utelivet florerer, med en rekke kafeer og uteservering under kastanjetrærne. Bildet viser en vakker sommerkveld langs Dnepr-elven.

AVLYST!

Den populære turen til Kiev settes opp igjen i september! Bli med på en fire dagers tur til Kiev (lørdag – tirsdag), med dagstur til Tsjernobyl og  besøk i spøkelsesbyen Pripyat. Dette er reisen for deg som ønsker å oppleve en annen kultur og et annet folkeslag, sammen i en gruppe, og med en profesjonell, engelsktalende guide!

Hoteller Se alle hoteller

Meget bra beliggenhet like ved sentrum-hovedgaten Ul. Kreshchatyk. Byens første 5-stjerners hotell.

Sentralt og stille beliggenhet på en høyde i parkområde, ca. 1 km gangvei til hovedgaten Ul. Kreschatik.

Det majestetiske tre-stjerners Premier Hotel Rus har en fin beliggenhet, midt i sentrum av Kiev. Hotellet har kort gangavstand til hovedgaten Ul. Kreshchatyk og den store markedshallen. Her har du flott utsikt til den olympiske stadion, hoved-sportsarenaen i Kiev. Like i nærheten ligger også Palats Sportu metrostasjon.

Perfekt beliggenhet i skråning rett bak byens sentrale plass; Uavhengighetsplassen. Midt på hovedgaten Kreshchatyk, og rett bak byens nye og fasjonable shoppingsenter "Globus".

Severdigheter

I Kiev ligger det historiske Grotteklosteret fra 1015, og er et historisk senter for ortodoks kristendom i Øst-Europa. Klosteret har stått på UNESCO’s verdensarvliste siden 1990.

Kievs eldste bevarte kirke, den store katedralen St. Sophia (Guds visdom) ligger i det historiske sentrum av det gamle Kiev, og har ligget der i snart tusen år. Vel verdt et besøk!

Det kjempestore monumentet av "Mor Motherland" eller "Rodina" er noe av det første du ser når du kommer til Kiev. Det er et av de mest kjente landemerkene i Ukrania, og er et symbol for det ukrainske folket. Statuen står i en minnepark og ved krigs-museet etter den 2. verdenskrig.  

Fakta om Ukraina/Kiev:

Valuta: Hryvnia (UAH)

Nasjonaldag: 24. august

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Kiev?

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Kiev!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.