Kroatia

Kroatia grenser mot Adriaterhavet i sørøst, Slovenia i nordvest, Ungarn i nord og Serbia, Bosnia-Hercegovina og Montenegro i øst. Hovedstaden er Zagreb. Landet har en storslagen natur, og en fantastisk kyst med krystallklart vann. Små og store byer med spennende historie ligger som perler langs kysten. Den vakre skjærgården med de mange øyene innbyr til bading og utforsking. Her vil du møte et gjestfritt og smilende folk med lav puls.

Hvilken by vil du til?

Denne vakre festningsbyen i Kroatia blir kalt Adriaterhavets perle, og har masse å tilby sine feriegjester, enten de ønsker å oppleve det historiske og kulturelle, vil nyte en avslappende badeferie eller kanskje en blanding av begge deler..

Byen Split ligger i den varmeste delen av den nordlige Middelhavskysten. Dette er senteret av Adriaterhavets østkyst. I over 1700 år har byen mottatt sitt ferskvann fra de nærliggende elvene Jadro og Zrnovnica. Det milde klimaet, med omtrent 2700 solskinnstimer pr. år, gjør byen til en vindbeskyttet oase hvor sola varmer også midtvinters. Split er dessuten en industri- og universitetsby og er senter for kultur og handel i området.

Byen har en praktfull gamleby i de sammenvokste middelalderlandsbyene Kaptol og Gradec, med et stort antall flotte og godt bevarte bygninger.  Her går vektere fremdeles  runden ved solnedgang og tenner gasslyktene i gatene.Veien opp til gamlebyen bør tas fra markedstorget og opp gaten med et stort utvalg av butikker, restauranter og fortauskafeer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.