Ljubljana

Opplev denne perlen av en levende, pulserende og sjarmerende hovedstad! I gamlebyen vrimler det av kafeer, fra de gamle nostalgiske til helt moderne-minimalistiske, og en lang rekke hyggelige og gode restauranter. Et varierende, men ikke stort natteliv, med alt fra pop til jazz. Hver søndag formiddag er området langs elven, fra Trippel-broen til Skomaker-broen gjort om til et fargerikt "loppemarked", omkranset av yrende liv på fortauskafeene. 

På motsatt side av elven er gamlebyen, i Krakovo-bydelen, er atmosfæren en helt annen, med en lang rekke lave, enklere landsens hus, – en gang kalt Ljubljanas Montmartre. Denne vakre, sjarmerende byen, med sitt fargerike, kontrastfylte mangfold, er et besøk verdt!

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

En sjarmerende, pulserende hovedstad, som lett gir deg "Praha-stemning", foreløpig uten de enorme mengdene av turister…

Hoteller

Fin beliggenhet ved en av hovedgatene ned mot Trippel-broen (Tromostovje) og gamlebyen, nær Fraciskaner-kirken.

Fin beliggenhet i sentrum, i rolig gate, 400 meter fra Franciskaner-kirken og tripple-broen over til gamlebyen.

Hotel Emonec ligger sentralt i gågatestrøket i Ljubljana, 150 meter fra Preserenplassen og kort vei til Trippelbroen og gamlebyen. Hyggelige kaféer, konditorier og restauranter like ved.

Meget god beliggenhet i gamlebyen, ca. 300 meter fra utestedene og aktivitetene ved elven Ljubljanica. Pri Mraku ligger i hyggelige omgivelser med en del små spisesteder i lokalmiljøet.

Severdigheter Se alle severdigheter

I Ljubljana kan du finne igjen hvilepulsen. Her kan du sitte på en uterestaurant og nyte utsikten, vandre litt rundt i parkene eller på de mange broene langs elven, ta turen opp til slottet på høyden over byen eller kanskje du vil bruke tiden på shopping… 

Ruvende over hovedstadens historiske sentrum, ligger Ljubljana-slottet. I slottet finnes museum, og stedet brukes også som arena for arrangementer, konserter og bryllup. Her tilbyr også to restauranter de fineste kulinariske opplevelser.

Et spesielt landemerke i den middelalderske sentrum av Ljubljana, er Trippelbroen. En arkitektonisk perle skapt av arkitekten Joze Plecnik.

Kirken som er dedikert som helgenen for fiskere og reisende folk, ligger ned mot Ljubljanski-elven. Katedralen har fantastiske malerier og gudstjenester flere ganger om dagen.

Dragene som troner på Dragebroen er et  kjent varemerke for Ljubljana, og sees på veldig mange bilder. Fra broen ser man rett over til St. Nicholas-katedralen.

Krizanke-kirken eller "Church of our Lady of Mercy", som den også blir kalt, ligger i den øvre delen av det nye torvet (Novi trg). Den lille kors-kirken ble reist på 1300-tallet av korsridderne.

Fakta om Slovenia-Ljubljana

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 25. juli

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hver skjer i Ljubljana?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.