Palasset og park Peterhof

Peterhof eller Petrovorets (betyr Peters hoff) er et palass-anlegg med tilhørende parker, som ligger ved kysten av Finskebukten, ca. 25 km vest for St.Petersburg. Tilgjengelig med bil/buss eller hurtigbåt.

Petrodvorets ble grunnlagt av Peter den store og er kjent som det mest overdådige av tsarens sommersteder, hvor først og fremst fonteneanleggene og parkene trekker til seg tusenvis av besøkende. Det var Peter den stores ønske at slottet og haveanlegget skulle overstråle Versailles, og etter vår mening har han lykkes meget godt med det. 

Anleggingen av godset ble gjort over nærmere 200 år, og besto til sist av syv parker, 20 palasser og paviljonger. Hovedpalasset har en praktfull utsikt over parken ned mot havet og det enorme sentrale fonteneanlegget, som er stedets største severdighet. Det består av tre kunstig anlagte fossefall og en vann-avenue med 64 fontener og 37 forgylte statuer.

"Samson", som ble konstruert i 1835, er den største fontenen i Petrodvorets. Den er  plassert nedenfor hovedpartiet på palasset. Den viser Samson som holder åpen munnen på en løve, og skal symbolisere Russlands seier over Sverige i 1709 i den store nordiske krigen. Fra den forgylte løvemunnen skyter en vannstråle høyt til værs.

Petrodvorets ble okkupert av tyskerne under den 2. verdenskrig og alle bygningene og fonteneanleggene ble ødelagt. I dag er alt på det nærmeste restaurert og palassene og fonteneanleggene fremstår i all sin opprinnelige prakt.

Åpent daglig  fra kl. 09:00 – 19:00 (lørdag til 22:00).

Kalinka-tours kan tilby en fem timers tur til Palace & Park Peterhof, med skandinavisktalende guide.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Pris og info på forespørsel.

NB! Fonteneanleggene opererer kun under sommeren, fra mai til slutten av september.Vi gjør oppmerksom på at det alltid er en meget stor pågang av besøkende og at ventetiden for å komme inn i hovedpalasset kan være ekstremt lang hvis du ikke har forhåndsbestilt. I sesongen kan det dreie seg om flere timer, og risiko for ikke å komme inn.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

  • Konsert – Elton John
    28. mai 2016 – Ice Palace
  • Rock-fest "Open the windows!"
    Hvert år blir denne festivalen besøkt av over 20 tusen tilskuere.
    28. juni 2016

Været i verden

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i St.Petersburg!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.