Praha-slottet – Slottshøyden

Slottet og slottshøyden, regnes som Prahas største turistattraksjon. Her får du en fantastisk utsikt over byen, og kan besøke slottet, den vakre St. Vituskatedralen eller noen av de andre severdighetene rundt på plassen. 

Veldig poplulært er det å være på plass når det er vaktskifte på slottet. Det er en flott parade og det spilles fra slottsvinduene. For å komme hit kan du ta trikk fra torvet på Lille-siden, eller spasere opp de mange, men hyggelige slotts-trappene.

Slottshøyden med mange severdigheter

Praha-slottet ble grunnlagt i 884-45 av prins Borivoj, den første kjente tsjekkiske prinsen, etter at han kom tilbake fra Moravia, hvor han var blitt kristnet. På Slottshøyden bygget han et lite gudshus til Jomfru Marias ære, og dette ble den første kirken i Praha.

Slottet regnes som Prahas største turistattraksjon, i tillegg til å være presidentbolig. Slottshøyden inkluderer også St. Vituskatedralen, Presidentpalasset, Det gamle kongelige palass, flere borggårder, Nasjonalgalleriet, Militærhistorisk museum og St. George-klosteret.

St. Vituskatedralen og det helligste kapell

Landets nasjonalhelt, kong Karl IV, startet gjenoppbygging og utvikling av Slottshøyden i 1344, etter at slottet brant i 1304. Grunnsten for den praktfulle St. Vituskatedralen ble lagt samme året, og i 1347 begynte man byggingen av Na Slovanecklosteret.

I St. Vituskatedralens kanskje aller helligste kapell, St. Vaclavkapellet (et mesterverk i bøhmisk barokk stil), finner vi i dag de bøhmiske kronregaliene oppbevart. Området ble igjen delvis lagt i ruiner da hussitene inntok Praha 1419-1434, men ble gjenoppbygget i det 15. århundre av den regjerende Jagellonfamilien, som også bygget den praktfulle Vladislavhallen.

Les mer  

Fakta om Tsjekkia-Praha:

Valuta: Korona (CZK)

Nasjonaldag: 28. oktober

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Praha?

 

 • Konsert – Rihanna – "Anti World Tour"
  25. juli 2016
 • Foodparade
  Festival med god mat og drikke, bringer glede! Restaurantene serverer sine beste retter!
  5. – 6. september 2016
 • Konsert – The Cure – bristisk cult-band fra 1976
  22. okt. 2016
 • Konsert – Rod Stewart
  7. november 2016
 • Konsert – Justin Bieber
  12. november 2016
 • Konsert – Elton John – "Wonderful Crazy Night Tour"
  26. nov. 2016
 • Julemarked i Praha!
  3. – 24. des. 2016 (avs. 4. jan.)

Været i verden

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Praha!

Pakkepriser:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.