Arkeologisk Museum i Durrës

Arkeologisk Museum i Durrës. Photo: Hons084 / Wikimedia Commons, via Wikimedia Commons

Den gamle byen Durrachium (nå Durrës) har en spennende historie som går tusenvis av år tilbake i tid. Arkeologisk museum i Durrës er et av de beste arkeologiske museene i Albania og ligger plassert nær sjøen.

Durrës har hatt mye utenlandsk innflytelse opp gjennom tidene, og derfor har museet også mange greske, hellenistiske, romerske og bysantiske gjenstander.

Museet er delt opp i seksjoner. Den Greske seksjonen har en stor utstilling av (gjenværende) ansikter/kroppsdeler i terracotta, som viser en by som har tilbedt kjærlighetsgudinnen Afrodite.

For mynt-entusiaster vises det et utvalg av mynter som var preget i gamle Durrës, og  var utbredt og  verdifulle nok til å ha mynter  funnet i Romania.

I den Romanske seksjonen kan en se en mengde gjenstander fra den romerske perioden som florerte i Albania. Museet har graverte gravsteiner, en baker-ovn i leire, og gjenstander fra "Via Egnatia", spesielle "milepæl-markører". (Vei-bautaer som viste antall mil.)

Det spesielle er at mange av gjenstandene i det arkeologiske museet har nylig blitt funnet. I tillegg har mange gjenstander har blitt levert inn av albanske bygningsarbeidere og bønder som har gravd opp "funn" i jorden rundt husene sine.

All merkingen av gjenstander er på albanske og engelsk.

Fakta om Albania/Durrës:

Valuta: Lekë (ALL)

Nasjonaldag: 28. november

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Durrës?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.