Tirana

Panorama av Tirana, Albania
Skanderbeg-monumentet i Tirana
Fargerike bygninger i Tirana
Statue og gult hus i Tirana
Nasjonal-historisk museum, Tirana
Mor Theresa-statuen i Tirana
Fra Rinia-parken i Tirana
Ung albaner med folkedrakt og nasjonalinstrument
Hyrde med flokken - Butrint
Amfiteateret - fra det 6. århundre - Butrint
Berømt romersk arkeologi i Butrint
Broen Mes - nær Shkodra
Broen over elven Osum, Berat
Gate i gamlebyen i Berat
Tradisjonelle hus i Gjirokaster
Tempelruiner i antikkens Apollonia
Bunkers i Vlora
Nasjonalmuseet Skanderbeg på slottet i Kruja
Fra Nasjonalparken Theth i nord-Albania
Fantastisk utsikt over alpene i Albania

Tirana er Albanias geografiske senter og hovedstad. Byen ligger  på et fruktbart sletteland ved foten av Dajti-fjellet. Klimaet er varmt og tørt i sommerhalvåret, og mildt og fuktig om vinteren. Tirana er Albanias bankende hjerte, og etter å ha våknet opp fra mange "grå" år under kommunisttiden, er Tirana sentrum nå ugjenkjennelig, med sine fargerike bygninger, utekaféer og fine parker.

I sentrum er det en rekke vakre parker. Den største, Rinia, er et populært samlingssted både på dag- og kveldstid. På Skanderbeg-plassen, foran hotell Tirana, troner statuen av nasjonalhelten George K Skanderbeg.

Les mer om byen

Send forespørsel

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg - med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Skanderbeg-plassen i Tirana

Vi kan tilby en pakkereise til Tirana; hjertet og hovedstaden i Albania. Etter at kommuniststyret falt, har Tirana blitt en "fargeklatt" og gjennomgått en enorm utvikling, og fremstår i dag arkitektonisk som en blanding av ottomansk og moderne europeisk storby.

Hoteller

Flott beliggenhet midt i byens nye restaurant- og handle-område. Hotellet ligger rett overfor villaen til landets mangeårige diktator Envor Hoxha (nå representasjonsbolig).

Beliggenhet på ringveien, ca 15 minutters spasertur inn til den sentrale Skanderbeg-plassen og Nasjonalmuseet.

Moderne internasjonalt 4-stjerners hotell med perfekt beliggenhet mot byens hovedgate og med praktfull utsikt til vakkert hageanlegg. Rett ved byens beste handle- og restaurant-område.

God beliggenhet i Tiranas mest fasjonable bydel,  nær presidentpalasset og regjeringsbygg. Like ved byens nye handle- og restaurantområde.

Severdigheter Se flere severdigheter

Et populært landemerke i Tirana er nasjonalhelten Skanderbeg som sitter på sin hest. Rytterstatuen står på Skanderbegplassen, som er den største plassen i Albanias hovedstad. Plassen ble oppkalt etter nasjonalhelten Skanderbeg i 1968, i forbindelse med 500-årsdagen for hans død.

"Muzeu Historikk Kombëtar" i Tirana er landets største museum. Det ble åpnet 28. oktober 1891 og størrelsen er på 27.000 kvm. Av dette er 18.000 kvm tilgjengelige for utstillinger. Mosaikk-veggmaleriet som pryder museets fasade, viser stolte og seirende albanere fra den illyriske tidsperioden og fram til andre verdenskrig.

Sheshi Nëne Tereza (Mor Teresa's plass) er et av de mest populære landemerkene i Tirana. Det er det nest størst torget i Tirana, og ligger i området ved Universitetet. Stedet er oppkalt etter den fantastiske kvinnen Agnes Gonxha Bojaxhiu, kjent som Mor Teresa.

Fakta om Albania/Tirana:

Valuta: Lekë (ALL)

Nasjonaldag: 28. november

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Tirana?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.