Nasjonal Historisk Museum

"Muzeu Historikk Kombëtar" i Tirana er landets største museum. Det ble åpnet 28. oktober 1891 og størrelsen er på 27.000 kvm. Av dette er 18.000 kvm tilgjengelige for utstillinger. Mosaikk-veggmaleriet som pryder museets fasade, viser stolte og seirende albanere fra den illyriske tidsperioden og fram til andre verdenskrig.

Det største museet i Albania har mange av landets arkeologiske skatter. Her er også en kopi av Skanderbeg's massive sverd. (Hvordan han klarte å holde sverdet, ri hesten og kjempe på samme tid, er et mysterium.)

Denne flotte samlingen er nesten utelukkende tekstet på engelsk, og tar deg kronologisk fra gamle Illyria til kommunisttiden. Et stort høydepunkt er en veldig bra utstilling av ikonene til Onufri, en kjent albansk malermester fra det 16. århundre.

Museet er delt inn i forskjellige paviljonger;
Paviljong for Antikken, Middelalderen, Renessansen, Paviljongen for selvstendighet, Paviljongen for Ikonografi, Paviljongen for nasjonal frigjøring og anti fascistisk krigsføring, Mor Teresa's paviljong og Paviljongen for kommunistisk terror. Den siste Paviljongen, som er et urovekkende og svært viktig galleri viet til dem som led forfølgelse under kommunistregimet, er det nyeste tillegget til samlingen. 

Fakta om Albania/Tirana:

Valuta: Lekë (ALL)

Nasjonaldag: 28. november

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Tirana?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.