Severdigheter:

Alexander Nevsky-katedralen er en av verdens største ortodokse kirker. Den er godt bevart og gir et interessant dykk inn i bulgarsk  historie og kultur.

Ivan Vazov National Teater er Bulgarias største og eldste teater, men også det som skiller seg mest ut som det mest imponerende teateret i landet.

Gjemt bort på en gårdsplass av formannskapet og vakre Sheraton Hotel, blant restene av den gamle byen Serdica, stiger den berømte romerske Rotunda, en murbygning som er forvandlet til dagens St. Georgs kirke.

Det nasjonale kulturpalasset (på bulgarsk forkortet NDK) er det største multifunksjonelle kongress-, konferanse- og utstillingssenteret i Sørøst-Europa.

Dette galleriet er det eneste i sitt slag på Balkan. Galleriet er unikt med sine spesielle samlinger; kunst fra fjerne land, eksotiske stammer og nasjoner.

Nasjonalbiblioteket er det største største biblioteket i landet, og det eldste kulturinstituttet etter frigjøringen av Bulgaria. Den nåværende bygningen er et av landemerkene i Sofia og monumentet av de hellige brødrene Kyrillos og Methodios, er en uadskillelig del av biblioteket.

Det Nasjonal-historiske Museum i Sofia er Bulgarias største museum. I dag inneholder det 650.000 gjenstander, knyttet til arkeologi, kunst, historie og etnografi, selv om bare 10% av dette er permanent utstilt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.