Det nasjonale kulturpalasset

Det nasjonale kulturpalasset (på bulgarsk forkortet NDK) er det største multifunksjonelle kongress-, konferanse- og utstillingssenteret i Sørøst-Europa.

Dette enorme landemerket ble bygget i 1981 i forbindelse med feiringen av 1300-årsdagen for den bulgarske staten.

Bygningen har en sekskant form og en masse av betong og glass. Mer enn 10.000 tonn stål ble anvendt for konstruksjonen av NDK. (Det er brukt 3.000 tonn mer enn til Eiffeltårnet.) Den viktigste bruken av bygningen er konsertsalen. Her er det også diverse utstillinger og messer. I forkant av bygningen er en "kjeller" med butikker og kafeer.

Ideen til denne moderne bygningen, kommer fra den tidligere bulgarske første-damen Lyudmila Zhivkova. Hun var datter av den kommunistiske politikeren og lederen av det tidligere "Folkerepublikken Bulgaria"; Todor Zjivkov. Prosjektet ble utarbeidet av et team av bulgarske og utenlandske arkitekter ledet av Alexander Barov. Landskapsområdet foran det nasjonale kulturpalasset ble gjort av et annet team av arkitekter og landskapsingeniører, ledet av Atanas Agura.

Kongressenteret har et bredt utvalg av teknisk utstyr til disposisjon og er vertskap for ulike typer arrangementer, som konserter, konferanser, utstillinger og forestillinger. Kulturpalasset har et areal på 123.000 kvm over åtte etasjer og tre kjelleretasjer . Det nasjonale kulturpalasset har 13 haller og 15.000 kvm til utstillingsområde, et handelssenter og parkeringsplass.

Fakta om Bulgaria/Sofia:

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Nasjonaldag: 3. mars

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Sofia?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.