Nasjonalgalleriet for utenlandsk kunst

Dette galleriet er det eneste i sitt slag på Balkan. Galleriet er unikt med sine spesielle samlinger; kunst fra fjerne land, eksotiske stammer og nasjoner.

De verdifulle utstillingene i Nasjonalgalleriet går over fire etasjer, og fordeler seg på 19 rom, med en utstillingsflate på ca. 3.200 kvm. Galleriet har over 10.000 museumsgjenstander; grafikk, malerier, skulpturer og kunst.

Nasjonalgalleriet besitter en unik samling av kristne skulpturer fra den indiske provinsen Goa, som i tillegg  bare kan finnes i Storbritannia og Portugal. Her er også en "Poetic Reality"-samling som ingen andre museum har.

Den grafiske samlingen i Nasjonalgalleriet for utenlandsk kunst teller flere tusen gjenstander, hovedsakelig grafiske trykk, mindre tegninger, akvareller og bibliografiske uttrykk. Samlingen er i hovedsak hentet fra gamle utenriske samlinger fra Nasjonalgalleriet og verk som er kjøpt inn til galleriet gjennom tiår, før den offisielle åpningen i 1985.

Den "europeiske grafiske skolen" preger samlingen, og av mer begrenset omfang er kunsten fra USA, Latin-Amerika og Asia, med unntak av to spesielt verdifulle samlinger av verk fra tradisjonell japanske tresnitt "Ukiyo-e" og indiske miniatyr-malerier.

Som en arkitektonisk silhuett, er galleribygningen en rekonstruksjon av det gamle "State Printing House" designet av Wien-arkitekten Friedrich Schwanberg. Bygningen ble delvis ødelagt av bombing under den andre verdenskrig. Dets utseende i dag, viser at det er et moderne galleri, og et verk av kjente bulgarske arkitekter, kunstnere, kunsthistorikere  og arrangører.

Nasjonalgalleriet for utenlandsk kunst er med sine flotte utstillings-saler, multi-media-utstyr og andre bekvemmeligheter, svært godt egnet for å organisere ulike typer kulturelle og sosiale samlinger.

Fakta om Bulgaria/Sofia:

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Nasjonaldag: 3. mars

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Sofia?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.