St. Georges-kirken "Rotunda"

Gjemt bort på en gårdsplass av formannskapet og vakre Sheraton Hotel, blant restene av den gamle byen Serdica, stiger den berømte romerske Rotunda, en murbygning som er forvandlet til dagens St. Georgs kirke.

Den romerske kirken (rotunda) "St. George " er den eldste bevarte "struktur" som fortsatt tjener sitt opprinnelige formål i Sofia. 

Den romerske Rotunda har nylig blitt restaurert, det er verdt å se på grunn av sin enkle, men likevel utsøkt arkitektur, bemerkelsesverdig restene av fresker og hele komplekset av ruiner bak alteret.

Det lille templet ble bygget i det fjerde århundre av romerne, i henhold til en ganske kompleks plan: et stort, sirkulært, sentralt kammer, toppet av en kuppel og omgitt av fire semi-sirkulære "apsider". (Apsid er en stor halvsirkelformet eller mangekantet utsparing i en kirke, buet eller med et kuppelformet tak, vanligvis på den østlige enden, og som vanligvis inneholder alteret.)

Templet har blitt vesentlig endret siden byggingen. Først ble den ødelagt av hunerne, gjenreist som kirke, deretter omgjort til en moské av osmanerne. 

St. Georges-kirken ligger flere meter under dagens bakkenivå. Tempelet er en del av et hel-arkitektonisk kompleks av arkeologiske monumenter, som består av basen fra en stor basilika (brønn) i gulvet, som det er bevis for har et spesielt varmesystem, det såkalte "Hypokaust", med dyktig konstruert drenering, samt fortau fra stein fra en av hovedgatene i gamle Serdica. Dette arkeologiske komplekset av kirken, og de ovennevnte restene, var på territoriet til Konstantins kvartal i den antikke byen. Residensen til keiser Konstantin I den Store, ble funnet under nabo-hotellet Rila.

På østsiden ligger restene etter den romerske bosetningen i Serdica begravd. I dag er kirken er et museum beskyttet av UNESCO. St. George kirken er den eldste østeuropeiske, ortodokse kirken, så vel som det er den nest eldste bygningen i hele byen, med virkelig dramatisk historie.

Fakta om Bulgaria/Sofia:

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Nasjonaldag: 3. mars

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Sofia?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.