Det gamle rådhuset

På torvet i gamlebyen ligger det imponerende, gotiske rådhuset fra middelalderen. Byens store samlingssted, og på toppen av rådhustårnet troner værhanen "Gamle Thomas".

Det gamle rådhuset (Raekoda) er definitivt den sentrale bygningen i gamlebyen, og ble bygget som et møtested for de herskende "burgomeisters", og har vært senter for byens styre fra middelalderen og frem til det 20. århundre. Et annet rådhus sto her fra 1300-tallet, og det nåværende gotiske rådhuset sto ferdig i 1404. I dag er rådhuset det eneste intakte, gotiske rådhus i Nord-Europa, og blir også brukt til konserter og mottakelsested for besøkende konger og presidenter.

Bygningens berømte gyldne værhane på toppen av spiret; "Gamle Thomas" (på estisk Vana Toomas), har stått der siden 1530 og er et symbol som får stor oppmerksomhet.

I juli og august er rådhuset  åpent for publikum som et museum. Resten av året må adgang forhåndsbestilles. Strukturens interiør er virkelig imponerende, med fargerike møtesaler, himlinger, intrikate treskjæringer og noen av byens mest verdifulle kunstskatter, inkludert den berømte utskårede benken "Tristan og Isolde".

Fra juni til august kan besøkende klatre opp i det 64-meter høye tårnet,  for å få en fantastisk utsikt over gamlebyen, eller besøke kjelleren  tilfeldige utstillinger.

Åpningstider Rådhuset i 2016:
Åpent hver dag fra kl. 11:00 - 18:00. i tidsrommet 27. juni - 31. august.
Rådhustårnet er åpent hver dag  fra kl. 11:00 - 18:00. fra 1. mai - 15. september.

Stengt 23.06. og 24.06. Tårnet kan kun besøkes i åpningstiden.

Gruppebesøk og omvisninger må forhåndsbestilles!

 

Fakta om Estland-Tallinn:

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 24. februar (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Tallinn?

 • Tallinn Music Week (TMW) - pop/jazz/hard rock/electronic
  Den største konferansen for innendørs festival og musikk-industri. 20.000 musikkelskere og 800 bransjemusikere. Tilbyr gratis pop-up konserter på uventede og spennende steder i Tallinn.
  02. - 08. april 2018
 • Tallinn International Festival Jazzkaar
  Den største jazzmusikk-begivenheten i Baltikum.
  20. - 29. april 2018
 • SÖÖMA! Estonian Food Fair - matfestival
  Kom og smak på mat fra det estiske kjøkken!
  04. - 05. mai 2018
 • Tallinn Old Town Days - festival
  Musikk, kunst, teater og morsomme aktiviteter. Lær om Tallinns lange og imponerende historie gjennom festlige arrangementer.
  30. mai - 03. juni 2018
 • Tallinn Guitar Festival
  Tradisjonell og elsket begivenhet siden 2006. TIlbyr alle stilarter, uført av ulike musikere. Ledes av noen av verdens ledende gitarister.
  11. - 16. juni 2018
 • Tallinn Street Food Festival
  16. - 17. juni 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.