Gamlebyen og Viru-porten

Gamlebyen i Tallinn er det sentrale reisemålet for alle som kommer til Tallinn. En av inngangene til gamlebyen, er gjennom den vakre Viru-porten med sine to eføy-dekkede tårn.

Bosettingen i gamlebyen stammer fra tidlig 1300-tallet og utgjør en historie-rik og sjarmerende blanding av middelalder-bygninger langs de svingete brostensgatene. Over halvt bortgjemte smug og gårdsplasser, mellom slanke kirkespir, gamle pakkhus og handelsbygninger.

Gjennom århundrene har gamlebyen vært delt i to; den øvre bydelen Toompea-høyden, som var hovedsetet for dem som regjerte landet, og den nedre bydelen som ble drevet som et autonomt område med sin egen politiske ledelse og egne rettigheter.

Den nedre delen av gamlebyen er den største delen av middelalderens Tallinn, eller Reval som byen het den gangen. Den ble medlem av Hansabyene på slutten av 1300-tallet.

Ofte er det første møtet besøkende får av gamlebyen, de flotte eføy-dekkende tårnene i Viru-porten, ved inngangen til Viru gaten. I det du går igjennom portene, forlater du det 21. århundre og blir satt rett inn i det 18. århundre.

Tårnene er faktisk bare starten på det som var et mye mer kompleks gatesystem, bygget i det 14. århundre. Mesteparten av porten ble revet på 1880-tallet, for å gi plass til trafikk, men Viru-tårnene fikk stå og har siden blitt et symbol for byen.

Langs muren rundt gamlebyen, innenfor Viru-porten, holder husflid-markedene til, og tilbyr sine håndarbeider omtrent året rundt.

Fakta om Estland-Tallinn:

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 24. februar (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Tallinn?

 • Orgel-musikk i St.Nicholas-kirken - orgel
  Finner sted hver lørdag og søndag kl. 16:00. Varer 1/2 time.
  25. august - 02. november 2019
 • Music hour in Charles' Church - konsert
  Finner sted hver tirsdag kl. 17:30. Varer i en time.
  27. august 2019 - 14. januar 2020
 • Tallinn Photomonth - kunst
  Kunstnerne viser samtidskunst og visuell kunst. Tre internasjonale grupper-utstillinger ved sentrale kunstinstitusjoner i Tallinn, et filmprogram og en kunstmesse. Utstillingene blir ledsaget av et satelittprogram på forskjellige arenaer rundt i byen.
  06. september - 03. november 2019
 • Romeo & Juliet - opera
  Nasjonal operaen setter opp det kjente stykket av Shakespeare.
  20. september - 26. oktober 2019
 • Mardilaat, St. Martin's Day Fair - håndverksmesse
  Estlands største håndtverk- og folklore-arrangement. Fra torsdag til søndag.
  07. - 10. november 2019
 • Julemarked i Tallinn/Town Hall Square
  NB! Tallinn er kåret til Europas "Best Christmas Market 2019"!
  15. november 2019 - 07. januar 2020
 • Christmas Jazz Festival - jazz
  Et mangfoldig program fyller den årlige jule-jazz-festivalen vil garantert sette deg i julestemning. Artister fra hele verden stiller på scenen og framfører musikk som passer i ukene frem til jul.
  29. november - 12. desember 2019
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.