Rådhusplassen og torvet i gamlebyen

Rådhusplassen og torvet midt i gamlebyen, er en vakker historisk plass, omkranset av gamle, pittoreske bygninger, uterestauranter, kafeer og salgsboder. Her er det liv og røre, med utendørs-konserter, - messer og -markeder.

Pittoreske Rådhusplassen har vært den ubestridte sentrum av gamlebyen i de siste åtte år-hundreder. Omgitt av forseggjorte handelshus, og i sommerhalvåret, fullpakket med kafébord, er det en naturlig magnet for turister.

Historisk har plassen alltid fungert som et marked og møtested, og var åsted for minst en henrettelse (som følge av en krangel om en dårlig omelett). Hvis du finner den runde steinen midt på plassen, som er merket med en kompassrose, kan du med litt strekk og bøy, kan du se toppen av alle gamlebyens fem spir.

I dag er plassen det sosiale hjertet av byen, en arena for utendørs konserter, håndverks-messer og middelaldermarkeder. I vinterhalvåret, fra sist i november, er det her du finner byens juletre, og det årlige julemarkedet. En tradisjon som strekker seg tilbake til 1441. På våren har de "Gamleby-festival" her, en moderne versjon av en middelaldersk karneval, der tradisjoner fra middelalderen blir holdt i live.

Kjente bygninger rundt plassen er det gamle rådhuset og rådhus-apoteket.

Fakta om Estland-Tallinn:

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 24. februar (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Tallinn?

 • Tallinn Music Week (TMW) - pop/jazz/hard rock/electronic
  Den største konferansen for innendørs festival og musikk-industri. 20.000 musikkelskere og 800 bransjemusikere. Tilbyr gratis pop-up konserter på uventede og spennende steder i Tallinn.
  02. - 08. april 2018
 • Tallinn International Festival Jazzkaar
  Den største jazzmusikk-begivenheten i Baltikum.
  20. - 29. april 2018
 • SÖÖMA! Estonian Food Fair - matfestival
  Kom og smak på mat fra det estiske kjøkken!
  04. - 05. mai 2018
 • Tallinn Old Town Days - festival
  Musikk, kunst, teater og morsomme aktiviteter. Lær om Tallinns lange og imponerende historie gjennom festlige arrangementer.
  30. mai - 03. juni 2018
 • Tallinn Guitar Festival
  Tradisjonell og elsket begivenhet siden 2006. TIlbyr alle stilarter, uført av ulike musikere. Ledes av noen av verdens ledende gitarister.
  11. - 16. juni 2018
 • Tallinn Street Food Festival
  16. - 17. juni 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.