Domkirken på Salutorvet

Domkirken - Tempelkirken - i Helsinki

Den hvite domkirken  er for mange selve symbolet på Helsinki. Det er byens sentrum for severdighet. I de brede trappene opp til kirken sitter det alltid folk, noen nyter sin lunch, andre sitter og leser eller bare slapper av og ser på folkelivet.

Denne  vakre og historiske Helsinki-katedralen, er en evangelisk-lutherske kirke. Kirken ble tegnet av arkitekt Carl Ludwig Engel i det 19. århundre, som la ut Senats-torget og designet den lutherske katedralen, lik empire-stilen i sentrum.

Etter en brann som ødela det meste av Helsinki i løpet av den russiske okkupasjonen, ble det nye torget innviet som en del av det 19. århundres gjenoppbygging av Helsinki. Tempelkirken ble bygget for å erstatte en mindre kirke på stedet, som daterte seg fra 1727. 

Byggingen av katedralen ble overvåket av Engel fra 1830 til han døde i 1840. Da overtok Ernst Lohrmann byggingen. Lohrmann la til sink-statuer av de tolv apostlene på taket, et klokketårn og et sidekapell til Engels design. Kirken sto ferdig i 1852.

Åpningstider i kirken:
Hver dag fra kl. 09:00 - 18:00.
I juni, juli og august, fra kl. 09:00 - 24:00.
Stengt under seremonier i kirken.

.

Fakta om Finnland/Helsinki:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 6. desember

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Helsinki?

  • Helsinki Festival - kunstfestival
    Finlands største kunstfestival foregår over hele byen. Fra klassisk til verdensmusikk og pop, og forestillinger for barn. Festival som bringer kunsten til alle!
    16. august - 02. september 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.