Bysightseeing i Minsk

Bli med på en 3 timers guidet by-sightseeing i Minsk, hvor du får se og oppleve den spesielle, gjestfrie atmosfæren i Minsk, høre litt om historien, kulturen og tradisjonene til det hviterussiske folket. 

Hovedstaden i Hviterussland ligger i et idyllisk område ved bredden av elven Svisloch. Minsk fikk bystatus i 1067, for over 900 år siden.

Det er ikke mange fortidsminner igjen i Minsk, da mye av det gamle Minsk ble jevnet med jorden under andre verdenskrig. Byen, slik Minsk er i dag,  er byen med brede gater, moderne og gamle arkitektoniske ensembler, fontener, skyggefulle parker og grønne avenyer.

Blant severdighetene som du vil se er:

  • Uavhengighetsplassen med regjeringsbygningen (1929-1933).
  • St.Simon og Helena-kirken, også kjent som den "Røde" kirken - romersk-katolsk (1908).
  • Seiers-plassen (Victory Square), med sin 38 meter grå obelisk og en evig flamme, til minne om heltene fra den andre verdenskrig.
  • Nasjonalbiblioteket.
  • Troitskoye Predmestye - gamlebyen i Minsk - også kalt Trinity Suburb, eller bare Trinity, etter den tidligere Trinity kirken som engang sto i området.
  • "Tårenes øy" - et monument som ble laget til minne om de 771 hviterussiske soldatene, som døde i den sovjetiske (USSR) krigen i Afghanistan.
  • "Øvrebyen" (nå kalt Frihetsplass-området), hvor de to hovedkirkene i Hviterussland ligger; den ortodokse Hellig Ånds-katedralen (1642), og den katolske Jomfru Maria-katedralen.
  • St.Peter og Paul-katedralen (1611).

Turen rundt i byen gir god anledning til å nyte den spesielle, gjestfrie atmosfæren som finns i Minsk. Byen er overraskende ren, og med vakre gater og veier. Du får lære om landets historie, kultur og det hviterussiske folkets tradisjoner.

Turen er med engelsktalende guide, og går med bil eller buss, avhengig av hvor mange dere er.
Pris på forespørsel.

Fakta om Hviterussland/Minsk:

Valuta: Hviterussisk rubel (BYR)

Nasjonaldag: 3. juli

Tidsforskjell fra Norge: +2 timer

Hva skjer i Minsk?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.