Dudutki - etnografisk museum

En av de mest populære utfluktene går til friluftsmuseet Dudutki, 45 kilometer utenfor Minsk. Her kan du oppleve hvordan livet var i tidligere tider i Hviterussland. Sett av 4-6 timer og planlegg en tur til Dudutki!

På denne turen får du se en fantastisk rekonstruksjon av husholdnings- og håndverks-tradisjoner fra det 19. og fra det tidlige 20. århundre.

Du vil få se gamle herskapshus, prøvesmake hjemmelaget ost og smør, bake ditt eget brød, prøve dine evner som pottemaker og du kan også bli med å se hvordan en smed eller en møller arbeidet.
Få også med deg et besøk opp i den gamle vindmøllen. Sørg for å smake på den hviterussiske "samogon" (hjemmelaget vodka), laget i et ekte landsby-bryggeri, på hviterussiske, tradisjonelle råvarer.

Hvis du ønsker det kan du spise lunsj i "Korchma", tilberedt av "kortreist mat" produsert i Dudutki, med oppskrifter som har fulgt tradisjonene. (Ekstrakostnad.)

For barnefamilier er det også anledning til å besøke en bondegård, med mange dyr og fugler. Her er det moro for alle!

Dudutki etnografiske museum ble grunnlagt i 1993, og dekker et område på 160 hektar. Tidligere - i det 19. århundre (fra 1801-1900) var Dudutki-eiendommen eid av Jelsky familien, representanter for det gamle hviterussiske dynastiet. De eide området i 130 år og gjorde Dudutki til et av sentrene for kulturlivet i Hviterussland.

Dagens Dudutki er et unikt etnografisk museum, hvor gamle dagers håndsverkskultur har oppstått og blitt tatt vare på, til glede for både hviterussere og turister.

Kalinka-tours kan tilby en fire-seks timers tur til Dudutki etnografisk museum, med engelsktalende guide.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Prisen er avhengig av antall personer, så derfor pris på forespørsel.

Fakta om Hviterussland/Minsk:

Valuta: Hviterussisk rubel (BYR)

Nasjonaldag: 3. juli

Tidsforskjell fra Norge: +2 timer

Hva skjer i Minsk?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.