"Stalin-line" - besøk på militær-utstilling - 4 timers tur

Vi besøker utstillingen "Stalin line" som skal vise artilleri og militært utstyr i Republikken Hviterussland. Laget for at folk skal huske og kjenne på "tids-ånden" på 40-tallet. Fire timers tur.

"Stalin line" var en linje av forsvarsinstallasjoner som var spredt fra én til seks kilometer med forskjellige kunstige hindringer. Hovedoppgaven til den befestede området var å beskytte Minsk fra angrepet fra den fascistiske hæren i 1941.

Ca. 30 kilometer fra Minsk ligger dagens "Stalin Line". Utstillingen ble opprettet, slik at  besøkende kan føle "tids-ånden" fra dengang. Det historiske og kulturelle komplekset åpner opp for en titt på panservern "piggsvin", hindringer, bunkerser og kaponniers. Muligheten til å bli absorbert i historien er en av de karakteristiske trekk ved museet. Grunnlaget for utstillingen er de originale bunkersene. Dette er virkelige vitner om kamper som fant sted, og skaper en spesiell atmosfære. Ingen går likegyldig herfra, når de har sett presentasjonen av "Den Røde Hærs" soldater.

Med i komplekset er også en park av militært ustyr fra forskjellige år opp igjennom;  hjul utstyr, biler, panservern, våpen, fly og helikoptre.

Dette er en av de mest komplette utstillinger av artilleri og militært utstyr i Republikken Hviterussland. Betaler du litt ekstra kan du prøve den berømte "Soldat-grøten" og "100 gram" (100 ml vodka, noe soldatene fikk gratis før de skulle starte et angrep), kjøre på en tank eller skyte fra en antitank rifle.

Kalinka-tours kan tilby en fire-timers tur til "Stalin Line", med engelsktalende guide.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Prisen er avhengig av antall personer, så derfor pris på forespørsel.

Fakta om Hviterussland/Minsk:

Valuta: Hviterussisk rubel (BYR)

Nasjonaldag: 3. juli

Tidsforskjell fra Norge: +2 timer

Hva skjer i Minsk?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.