Utflukt til Mir og Niasvizh - på UNESCO's liste!

Denne turen er en av de mest populære i landet! Ikke så rart, siden vi besøker middelalderens  Niasvizh og Mir, med sine fasinerende legender og mysterier, og har nylig blitt inkludert av UNESCO til verdens kulturarv. Dette er en dagstur - tar ca. 7-8 timer inkl. kjøring. (130 km fra Minsk).

Ca. 112 km sørvest for Minsk ligger den lille byen Niasvizh. Bare ved å besøke Niasvizh, kan du se litt av Hviterusslands historie, og bokstavelig talt; røre ved den. Her vil du oppleve det berømte slottet med parkene rundt, den romersk-katolske kirken "Corpus Christi", rådhuset, "Sluck Gates" og andre arkitektoniske monumenter.

Her er rådhusplassen med rådhuset, den berømte "Farny" - den katolske kirken med Radzivill-slektens familie-krypte.

Nasvizh er byen - skatten - som har en sjarm som ikke har tapt seg med alderen. I dag har Niasvizh blitt et moderne turistsenter med elegante kafeer og restauranter, mange suvenir-butikker og et rikt utvalg av museumsutstillinger.  

Slottet og parkene i Niasvizh

Palasset eller slottet med tilhørende parker (fra det 16.-19. århundre) ligger i den nordøstlige delen av byen og er omgitt av dammer fra elven Usha. Fra 1583 og fram til 1939 fungerte palasset som bolig for den mektige prins Radziwill og hans familie, og var sentrum for Niasvizh ordinasjon. Med over 400 års historie, har slottet opplevd forskjellige arkitektoniske stiler. Her kan man oppleve fra renessanse og klassisisme, barokk og rokokko, til Art Nouveau og nyklassisme.

Her på slottet har Radziwill brukt det beste av europeiske arkitekter, malere, treskjærere, gartnere, deokoratører og gullsmeder. Her kan man se fantastiske monumenter som ga byen tilnavnet "Nordens Paris", "den ukronede hovedstaden i Storhertugdømmet Litauen", det er Slutskaja Brama (1690-tallet). 

Byen Mir med slottet

I byen Mir, ca. 30 km fra Nesvizh, vil dere se en annen perle av det hviterussiske arkitektur; Mir Castle. Det er det første monumentet av nasjonal kultur, inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Byggingen av dette slottet ble startet i 1520-årene ved Duke Ilinich. I 1568 kom slottet i hendene på Mikolay Radziwil, som brukte det som sitt jaktslott og gjennomførte det i renessansestil

Et tre-etasjes palass ble bygget langs de østlige og nordlige veggene i slottet og hadde førti rom. Jordvoller ble bygget rundt slottet med bastioner i hjørnene, omgitt av en vollgrav.

Kalinka-tours kan tilby en heldagstur (7-8 timer) til Mir og Nesvizh, med engelsktalende guide.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Prisen er avhengig av antall personer, så derfor pris på forespørsel.

Fakta om Hviterussland/Minsk:

Valuta: Hviterussisk rubel (BYR)

Nasjonaldag: 3. juli

Tidsforskjell fra Norge: +2 timer

Hva skjer i Minsk?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.