Sigulda

Sigulda med det vakre og frodige naturlandskapet, ridderborgen fra 1300-tallet og Gutmana-grottene, som er knyttet til en romantisk middelaldrende kjærlighets-legende. 

Denne utflukten bringer oss ut på landet og gjennom noen av de vakre landskapsområdene i Latvia, til Sigulda, ca. 53 km. fra Riga. Sigulda blir ofte kalt "Latvias Sveits" pga. det vakre og frodige naturlandskapet. 

Sigulda ligger ved bredden av elven Gauja, og grenser også til de historiske sentrene i Turaida og Krimulda. Sigulda ligger i nærheten av Gauja nasjonalpark, så byen er omgitt av skog, mens bredden av elven Gauja er strødd med sandstens-grotter. Sigulda er et av landets mest populære turist- og fornøyelses-områder, kjent også som vintersportssted pga. bobsleigh-banen og det lille "alpin"-anlegget. Bob-banen er 1420 meter lang, og har baner, som en av de få banene i Europa, som er åpent, ikke bare for profesjonelle idrettsutøvere, men også for tilfeldige besøkende.

Historien om Sigulda begynte i det ellevte århundre, da finsk-ugriske stammer - livonians - urfolkene i Latvia, bygde bosetninger på territoriet til stedet Sigulda. I dette området ble liviske tradisjoner og kultur styrket, noe som gjør moderne Sigulda  til en av de mest latviske byene i landet.

I Sigulda kan du ta taubanen - den eneste taubane i Baltikum. Den går 42 meter over bakken og binder sammen breddene av elven Gauja. Her er det har utsikt over et fantastisk landskap, som inneholder tre mektige slott, bob-banen, og fantastisk utsikt over den gamle dalen Gauja. Taubanen er også brukt for strikkhopping.

Gūtmaņala (Gutman Cave), den største grotten i Baltikum,  en grotte som har blitt formet av elven Gauja og av underjordiske kilder, noe som gjør det til et gammelt kultsted og kilde til svært mange legender. 

Sigulda slott er en perle av neo-gotisk arkitektur, som har blitt formet av latviske arkitekter og kunstnere gjennom tidene. Slottet ble bygget i middelalderen og er også brukt som arena for konserter og arrangementer.

På vår tur - se under - går ferden med buss gjennom elvedalen, med besøk i sandstens-grottene ved den gamle elvebredden. Deretter til 1300-talls-borgen Turaida. Besøk i det lokale historiske museum og avslappende vandring gjennom skulpturparken like ved. Skulpturparken er knyttet opp mot latviske sagn og folklore. 

Deretter går ferden til Sigulda, med besøk i ruinene av korsfarerborgen fra 1300-tallet og Kroptkins palass fra 1800-tallet. Det er lagt inn noe tid på egen hånd i Sigulda.

***

Kalinka-tours kan tilby en sightseeing-tur til Sigulda, med engelsk- norsk- eller skandinavisk-talende guide.

Varighet ca. 5 timer - uten lunch.
Varighet ca. 7 timer - med  lunch.

Opplev et pust av middelalder; romantiske legender, slott, borger og heltedyrking.
Husk gode sko for en del vandring i naturen og noe ulendt terreng! 

Pris og info på forespørsel.

Kalinka-tours tilbyr også en egen rundreise (med buss) til hovedstedene i Baltikum, hvor  Sigulda kan besøkes som tillegg.
Se Opplevelsesrik rundreise i Litauen, Latvia og Estland - 8 dager/7 netter.

Fakta om Latvia-Riga:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 18. november (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Riga?

 • Ballet - Svanesjøen - opera/ballett
  10. januar - 30. mai 2018
 • Ballet - Peer Gynt - opera/ballett
  25. januar - 06. mai 2018
 • Musikalen "Sound of Music"
  Familieforestillingen spilles på Den Latviske Nasjonal Operaen.
  11. februar - 8. april 2018
 • Opera - Madam Butterfly - opera/ballett
 • 24. mars - 12 mai 2018
 • Easter Events and concerts in Riga
  30. mars - 02. april 2018
 • Bryan Adams in Concert - show
  3. mai 2018
 • Night of museums 2018
  Kveldsåpne museum over hele Europa denne dagen. Fri entre.
  19. mai 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.