Gediminas tårnet

Gediminas-tårnet er et kjent landemerke i Vilnius. Tårnet er en del av slotts-komplekset, Upper Castle, og ligger på toppen av Gediminas-åsen.

En del av slotts-komplekset, som ble bygget på en bakketopp, er kjent som Upper Castle. Åsen, hvor det øvre slottsområdet ligger, er kjent som Gediminas Hill. 

Gediminas-tårnet er en del av Vilnius slotts-museum, som ble åpnet i 1960, og siden 1968 har det vært en underavdeling av det litauiske Nasjonal Museum.
Utstillingen i slottsmuseet viser rekonstruerte modeller som viser hvordan Vilnius slott var fra slutten av det 14. og til begynnelsen av det 17. århundre; bevæpning, ikon-grafisk materiell etc. fra gamle Vilnius.

Fra et utkikkspunkt på toppen av Gediminas-tårnet, har du en fantastisk panoramautsikt over Vilnius.

I 2003 ble det innstallert en taubane fra foten av Gediminas-fjellet, for å få folk raskt opp til toppen. Det tar kun 35 sekunder for Fløibanen å komme opp de 71 meterne til toppen, og inkludert det å gå av og få på nye, tar det omtrent ett minutt. Toget har plass til 16 personer pr. gang. 

Underveis til toppen kan du nyte den vakre utsikten over byen og elven Neris. Banen en til stor hjelp for eldre og foreldre med små barn. Taubanen går fra bakgården i Nasjonalmuseet, fra elve-siden.

Åpningstider:

Mai til september:
Mandag til søndag fra kl. 10:00 - 19:00.

Oktober til april:
Mandag til søndag fra kl. 10:00 - 17:00

Billettkontoret stenger kl. 16:30
Museet er stengt på helligdager!

Fakta om Litauen-Vilnius:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 16. februar

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Vilnius?

 • Jazz Festival "Garsu Gelmes" - festival/konserter
  14. april 2018
 • Gate-musikk Uke!
  Det er mere i musikk enn konserter og kjente artister. "Street Music Week" er når band, store og små, inntar gatene i Vilnius og gir gratis konserter; jazz, funk og rock.
  Fra 19. mai 2018
 • "All evening of musicals" - konsert
  Den litauske stats symfoniorkester har konsert med solister, og vi får høre de mest berømte musikalene gjennom tidene. Sted: Countryyard of Vilnius Picture Gallery
  07. juni 2018
 • Culture Night - festival
  Vilnius' kulturnatt-festival foregår i juni, i en av de korteste nettene i året. Byen syder av folk som besøker forestillinger, utstillinger og lysshow. Alt gratis og kun en kveld!
  15. juni 2018
 • Litauens Sang- og danse-festival
  Hvert 4. år inntar sangfestivalen byen, hvor folk fra hele Litauen kommer sammen for et imponerende show med trad. sang og dans. En feiring så stor og unik at den ble satt på UNESCO's imateriell kulturarv-liste. I år feirer Litauen 100 år, så ekstra grunn til å feire med sang og dans.
  01. - 06. juli 2018
 • Midtsommer Vilnius Festival
  I en uke midt  juli holdes 10 forestillinger i byens hjerte - gårdsplassen til slottet. Spennende konserter inkl. Litauens egen rockelegende Andrius Mamontovas, oppsett av Shakespears "Hamlet" og konsert med det svenske elektrobandet "Little Dragon".
  16. - 27. juli 2018
 • Vilnius Burger Festival
  Ingen hemmelighet at lokalbefolkningen elsker sine burgere. Så derfor helt naturlig at byen har sin egen fest - for å kåre den beste hamburgeren!
  26. juli 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.