TV-tårnet

I TV-tårnet er det innredet et lite museum, og tårnet har observatorium og  restaurant i 19. etasje. Her kan du nyte god mat, samtidig som du har en fantastisk panoramautsikt over Vilnius.

TV-tårnet er en av de høyeste bygningene i Øst-Europa, med sine 326,5 meter.

I første etasje er det er montert en fotoutstilling viet til de fjorten ubevæpnede sivile som ble drept i løpet av de tragiske hendelsene 13. januar 1991. Den ble satt opp i 1992, men ble fornyet i 2004. Der forsvarerne ble drept, er det nå satt opp små granitt obelisker, til  minne etter en av landets største kamper for uavhengighet.

Tårnet er åpent for besøkende, og heisen bruker 45 sekunder opp til en observasjonsplattform. Dette er et sirkulært rom (på høyden av 165 meter), som roterer langsomt rundt og tar omtrent en time for å fullføre en omdreining. Her kan besøkende på klare dager nyte den spetakulære utsikten over Vilnius, og se et panorama over landskapet innenfor en radius på 50 kilometer.

I tårnets 19. etasje finner du restauranten "Pauksciu takas". Den ligger i samme høyde som observasjons-plattformen. På dagtid fra 11 - 18:00 tilbyr restauranten bistro-meny, salater, vafler, burgere og desserter. Etter kl. 18:00 endres menyen til kvelds-meny. Det er også mulig å feire jubileum, organisere banketter og ha diverse arrangementer i restauranten i TV-tårnet på kveldene. Kalinka-tours er behjelpelig med å booke restauranten.

TV-tårnet har åpent hele uken:
Søndag - torsdag:
Museet: fra 11:00 - 21:00, restauranten kl. 11:00 - 22:00 (kjøkkenet stenger 21:00).

Fredag og lørdag:
Museet: fra kl. 11:00 - 22:00, restauranten kl. 11:00 - 23:00 (kjøkkenet stenger 22:00).

Museet er stengt på helligdager

Fakta om Litauen-Vilnius:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 16. februar

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Vilnius?

 • Jazz Festival "Garsu Gelmes" - festival/konserter
  14. april 2018
 • Gate-musikk Uke!
  Det er mere i musikk enn konserter og kjente artister. "Street Music Week" er når band, store og små, inntar gatene i Vilnius og gir gratis konserter; jazz, funk og rock.
  Fra 19. mai 2018
 • "All evening of musicals" - konsert
  Den litauske stats symfoniorkester har konsert med solister, og vi får høre de mest berømte musikalene gjennom tidene. Sted: Countryyard of Vilnius Picture Gallery
  07. juni 2018
 • Culture Night - festival
  Vilnius' kulturnatt-festival foregår i juni, i en av de korteste nettene i året. Byen syder av folk som besøker forestillinger, utstillinger og lysshow. Alt gratis og kun en kveld!
  15. juni 2018
 • Litauens Sang- og danse-festival
  Hvert 4. år inntar sangfestivalen byen, hvor folk fra hele Litauen kommer sammen for et imponerende show med trad. sang og dans. En feiring så stor og unik at den ble satt på UNESCO's imateriell kulturarv-liste. I år feirer Litauen 100 år, så ekstra grunn til å feire med sang og dans.
  01. - 06. juli 2018
 • Midtsommer Vilnius Festival
  I en uke midt  juli holdes 10 forestillinger i byens hjerte - gårdsplassen til slottet. Spennende konserter inkl. Litauens egen rockelegende Andrius Mamontovas, oppsett av Shakespears "Hamlet" og konsert med det svenske elektrobandet "Little Dragon".
  16. - 27. juli 2018
 • Vilnius Burger Festival
  Ingen hemmelighet at lokalbefolkningen elsker sine burgere. Så derfor helt naturlig at byen har sin egen fest - for å kåre den beste hamburgeren!
  26. juli 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.